Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Hattstugan

Utevistelse

Hattstugan finns i bottenplanet på Ybbåsens serviceboende i centrala Perstorp.

Att utnyttja den fina natur vi har runt omkring oss är en viktig del av verksamheten här. Utevistelse har vi dagligen och vi besöker bl.a. Uggleskogen minst en gång i veckan och här tar vi tillvara på barnens nyfikenhet, upptäckarglädje, fantasi och naturens skiftningar. Här tränas grov- och finmotorik, samarbete och att värna om natur och miljö.

Utveckling

För att tillgodose barnens olika utvecklingsnivåer har alla barn egen individuell tid med någon personal. Dessutom delas barnen in i mindre grupper. Vi har också gemensamma aktiviteter hela förskolan tillsammans t.ex. gemensamma utedagar och storsamlingar med sång, musik och teater. Detta samarbete förenklar också vid överskolningar.

Språk

Vi på Hattstugans Förskola arbetar delvis med tecken som stöd i vårt arbete med barnen. Detta är ett bra verktyg för att stödja barns språkutveckling och även läs- och skrivutvecklingen. Att arbeta med tecken som stöd innebär att ett ord förstärks med ett tecken, t.ex. äpple, äta, tack, varsågod. Aktuella tecken finns uppsatta på respektive avdelning väl synliga för barnen.

Två till tre dagar i veckan arbetar vi temainriktat. Ofta kommer temat igen i övriga aktiviteter. Natur, drama, rörelse, skapande, sång och musik är aktiviteter som präglar temaarbetet. De övergripande målen i läroplanen går som en röd tråd genom våra teman och verksamheten.

Hattstugans Förskola
Postgatan 2
284 32 Perstorp

Luvan tel. 0734-45 90 85
Tofsen tel. 0734-45 90 95

Rektor
Sassa Gullberg, 0435-392 50, sassa.gullberg@perstorp.se

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram