Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Trafik och parkeringsmöjligheter påverkas under Perstorp Dreams

Fyll i beskrivning av bilden

Torsdag den 31 maj arrangerar Perstorps Kommun en miljö- och leverantörsdag där e står i fokus, e som i energi i olika former.
Det blir föredrag och bland annat möjlighet till provkörning av el- och hybridbilar. Notera dessutom att trafik och parkeringsmöjligheter påverkas.

Föredragen arrangeras i Kulturhuset på Centralskolan där besökarna till exempel får veta mer om Perstorps kommuns framtidsplaner, smart belysning, laddinfrastruktur, solcellsanläggningar och hållbara livsmedel.

Program PerstorpDreamsPDF

På torget ordnas från lunch till klockan 16:30 olika aktiviteter. Nämnas kan provkörning av elcyklar, el- eller hybridbilar, köra bilbana, diskutera med föredragshållare, ta del av underhållning av och med Perstorps Kulturskola under ledning av Gunilla Rönnberg eller prata natur och trädgård med Naturskyddsföreningen och Trädgårdsförenings representanter. Vidare visas olika solcells- och laddanläggningar plus att räddningstjänsten och kommunen också visar sin verksamhet.

- Vi ser fram mot dagen, allt är dessutom gratis. Det blir spännande och givande där vi förhoppningsvis får ett stort intresse för seminarier och utställningar, säger projektledare Laila Schüler och tillägger:

- Notera att det under den 31 maj mellan klockan 08 till 18 inte är tillåtet att parkera på Köpmangatan från Torggatan till färgaffären/taxiparkeringen. De här platserna är vikta åt utställare. Det är heller inte tillåtet att köra upp Köpmangatan från Stockholmsvägen. Vägen har enkelriktats för att provkörning av elbilar ska bli så smidig som möjligt. En särskild testkörningsrunda har också skapts för att allt ska flyta på bästa sätt.

Ytterligare påverkan av trafiken under arrangemanget är att handikapparkeringen på Torggatan flyttas provisoriskt till taxiparkeringen på Köpmangatan.

- Då trafksituationen är förändrad och antalet aprkeringsplatser färre än vanligt rekommenderar vi istället parkering på Esabvallen och sedan göra en kort promenad längs Allégatan till torget, säger Laila Schüler.

Testkörningsrunda31maj

Kartan visar den särskilda testkörningsrundan som märkts ut. Start från Torggatan/Köpmangatan. Sedan vidare ut på Stockholmsvägen-Blåbärsstigen-Tjäderstigen-Spjutserödsvägen-Oderljungavägen-Torggatan

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram