Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Förstudie om bredbandutbyggnad

Fyll i beskrivning av bilden

Under ledning av Östra Göinge kommun har Perstorps kommun medverkat i en förstudie som del i kommunens fortsatta bredbandsutbyggnad.

Syftet med projektet var att få en bild över kommunernas möjligheter och förutsättningar för att uppnå regeringens bredbandsmål om att minst 90 procent av alla hushåll och företag i Sverige ska ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s år 2020.

Under projektet arbetade man med att kartlägga så kallade ”vita fläckar”. En vit fläck innefattar de områden i kommunen som inte har eller som utifrån dagens förutsättningar kan förväntas bli utan fiber.

Projektet resulterade i framtagandet av nyttokalkyler, innehållande de vinster och effektiviseringar som kommunerna kan vinna på grund av utbyggd fiberinfrastruktur som möjliggör nya digitala lösningar inom den offentliga verksamheten. Projektet resulterade även i framtagandet av två eller flera strategier för dragning av bredband där man då kommer ta hänsyn till faktorer så som finansiering, teknikval och tillvägagångssätt.

Bredbandsförstudiens totala projektbudget omfattar ca 800 000 sek och finansieras till 50 procent av den Europeiska Regionalfonden (ERUF).

Projektet var ett stort samarbetsprojekt mellan Perstorps kommun, Östra Göinge kommun, Kristianstad kommun, Hässleholms kommun, Bromölla kommun, Eslövs kommun, Hörbys kommun, Höörs kommun, Osby kommun, Simrishamns kommun, Sjöbo kommun, Tomelilla kommun och Ystads kommun.

Projektet avslutades i maj 2017.

 

Här kan du ta del av rapportenPDF

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram