Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Österbo

Fyll i beskrivning av bilden

Österbo är ett hemtrevligt, fräscht och handikappvänligt särskilt boende beläget centralt i Perstorp. Österbo ligger alldeles intill den lummiga Stadsparken. Från Österbo är det endast några minuters promenadavstånd till centralortens service i form av affärer, bibliotek, post och bank.

Österbo har 32 lägenheter avsedda för människor med en demensdiagnos eller demensliknande beteende, samt 10 lägenheter avsedda för människor med normalt åldrande. Varje lägenhet jämställs med vilken lägenhet som helst. Lägenheterna är omöblerade bortsett från höj- och sänkbar säng.

Varje hyresgäst ska ha egna möbler, sängkläder, toalettsaker, gardiner, allt som tillhör ett boende. När du blivit beviljad särskilt boende innebär det att du har rätt att få hjälp med personlig omvårdnad, allmän tillsyn, serviceinsatser som städ, tvätt, inköp med mer. Insatserna utförs efter individens behov och med hänsyn till integritet och självbestämmande. Tillsammans med anhöriga/närstående stödjer vi boende så att den egna förmågan utvecklas eller bibehålls i längsta möjliga mån.

Österbo är bemannat med kompetent vårdpersonal dygnet runt. Från tredje plan utgår områdeschef, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast. Här finns även kommunens centrala hjälpmedelsförråd.

Aktiviteter

På Österbo finns en aktivitetsgrupp vars syfte är att genomföra olika aktiviteter. Exempel är fikastunder, fester och pyssel både på den egna avdelningen och i större sammanhang. Österbo har också samarbete med frivilligorganisationer vilka hjälper till med aktiviteter.

Vi arbetar utifrån Guldstunder. Med Guldstunder menar vi att det betyder mycket för boende att få egen tid med personalen. Exempel är att sitta ner med en god kopp kaffe och prata, titta i ett album eller att få håret rullat. Att få uppmärksamhet betyder mycket för den enskilde.

Ansökan

Ansökan görs av den enskilde hos en biståndshandläggare, som kan nås på telefonnummer 0435-390 00, telefontid måndag till torsdag 08.30 - 09.30 och
fredag 10.00 - 11.00, eller via blankett som finns på kommunens hemsida. Skriftligt beslut delges alltid den sökande.

Korttidsavdelning

På Österbo finns även 5 korttidsplatser där inriktningen är utredning, vård i livets slut, rehabilitering, växelboende/avlastning samt i väntan på särskilt boende. Avdelningen innehåller både enkelrum och dubbelrum. Rummen är möblerade. Korttidsavdelningen är bemannad med kompetent vårdpersonal dygnet runt och det finns tillgång till sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Broschyr Österbo korttidsboendePDF

Österbo
Spjutserödsvägen 2
284 36 Perstorp

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram