Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Koll på samhället med
koll på arbetsmarknaden

Projekt koll på samhället med information om arbetsmarknaden i Sverige och Perstorp

Projekt "Koll på samhället" har ungdomar i ålder 15-20 år, boendes i Perstorp och födda i annat land som målgrupp. 15 deltagare kom till föreläsningen där Peter Lindow från Arbetsmarknadsenheten berättade om Arbetsmarknad efter skolan.

Deltagarna, åtta pojkar och sju flickor, fick veta som vad krävs för att få ett jobb, hur man söker och hur ett CV och personligt brev skrivs. Vidare informerades om jobbintervjuer, sommarjobb samt vilka yrken där arbetsmarknaden ser gynnsam ut de kommande fem åren.

- Peter berättade även om hur Arbetsförmedlingen arbetar för att hjälpa människor för att få ett jobb plus att han även nämnde hur det ser ut med antalet företag och verksamheter i Perstorps kommun, säger projektledare Ahmad Korabi som passar på att rikta ett tack Mahmoud Aboal-Aish, Lärare på Centralskolan samt Nina Lantz och Mohamad Qasem på Fritidsgården Osvald för stöd och hjälp.

Förutom Peter Lindow från arbetsmarknadsenheten deltog även även utvecklingsledare Felicia Högberg som presenterade sin roll där hon jobbar mot att motverka segregation i Perstorps kommun.

Projekt "Koll på samhället" syftar till att erbjuda deltagarna viktig information och öka kunskaperna om det svenska samhället. Varje torsdag till och med 16 maj arrangeras föreläsningar med intressant innehåll i fritidsgården Ozvalds lokaler.

Informationen sker på lätt svenska tillsammans med grupp-diskussioner.

Deltagande är frivilligt.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram