Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Perstorp kan bli Årets Innovativa Kommun 2019

Perstorp är en av kommunerna som kan bli Årets Innovativa kommun 2019

Perstorp är en av kommunerna som kan bli Årets Innovativa kommun 2019. Priset delas ut på den nationella välfärdskonferensen ”Future & Welfare” för kommunala beslutsfattare på Malmö Live den 7-8 mars 2019.

Juryn som utser Årets innovativa kommun 2019 valt ut Perstorp som en av kandidaterna.
- Det här innebär en jätteboozt för oss i arbetet, säger socialchef Annelie Börjesdotter.

Priset går till den kommun som utmärkt sig med innovativa satsningar inom teknik, administration, demokrati, arbetssätt, metodik, ledarskap eller annat som är av stor betydelse för verksamheten och framtiden. Priset delas ut på den nationella välfärdskonferensen ”Future & Welfare” för kommunala beslutsfattare på Malmö Live den 7-8 mars 2019.

Det som ligger till grund för Perstorps framgång så här långt är det pågående projekt DIDEC (Digital Innovation för Dementia Care) som syftar till att höja livskvalitén hos individer med en demenssjukdom. DIDEC har även som mål att förbättra utbudet av innovativa produkter och tjänster för demensvård.

- Projektet har kommit igång bra. Vi jobbar utifrån medarbetarplanet tillsammans med företag som produktutvecklar och tillverkar. Vi har med oss tänket att tekniken ska formas efter behoven vilket nu har resulterat i att tre företag valts ut som ska placera sina produkter på testbädd Österbo. Produkterna kan göra skillnad så det ska verkligen bli intressant att följa utvecklingen. Anhöriga som vi har talat med är mycket positiva, säger socialchef Annelie Börjesdotter som både gläds åt nomineringen och utfallet hittills för projekt DIDEC:

- Det här innebär en jätteboozt för oss, säger hon.

Utvecklingsstrateg Frida Beijer Brondén håller med:

- Det är hur kul som helst att vi blivit nominerade till priset. Det är mycket och hårt arbete som ligger bakom och att det uppmärksammas är väldigt betydelsefullt för alla inblandade.

På konferensen i Malmö i mars talar bland annat Sveriges tidigare statsminister Göran Persson, Nicolai Wadström, vd Bootstrap Labs, Silicon Valley, USA, Jenny Carenco, vd Prosper Social Impact och Bo Rothstein, professor, Göteborgs Universitet.

Förutom Perstorp är även Lund, Järfälla, Göteborgs Stad, Södertälje, Sotenäs, Norrtälje, Trelleborg, Värnamo, Linköping, Grästorp, Höör, Borås Stad och Norrköping nominerade till priset ”Årets Innovativa Kommun. I juryn som utser en slutlig vinnare ingår bland andra Klas Danerlöv, Samordnare, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Ole Bech Lykkebo, Analyschef, Center for Offentlig Innovation (COI).


Perstorp planerar vara på plats med politiker, tjänstemän och inblandade parter i projekt DIDEC.


PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram