Till Perstorps startsida
Översätt / Translate
Talande webb

PERSTORP.SE

Pendlarparkering stängs av

Pendlarparkering byggs om

Arbetet med ombyggnaden av pendlarparkeringen intill stationen fortgår enligt plan. Men notera att projektet kräver att parkeringen stängs av från och med fredag 18 maj och två veckor framåt.

 

I samband med avstängningen rekommenderas parkeringsplatserna vid grusplanen i korsningen Stockholmsvägen/Hantverkaregatan.

 

Satellitbild över cenntrala Perstorp. Inringat med rött är rekommenderad parkering (korsningen Hantverkaregatan-Stockholmsvägen) för pendlare under tiden 18 maj och 14 dagar framåt då den ordinarie pendlarparkeringen byggs om

Satellitbild över centrala Perstorp. Inringat med rött är rekommenderad parkering (korsningen Hantverkaregatan-Stockholmsvägen) för pendlare från 18 maj och 14 dagar framåt då den ordinarie pendlarparkeringen är avstängd på grund av ombyggnad.


Det var den 18 april som arbetet arbetet med ombyggnaden av pendlarparkeringen invid järnvägsstationen påbörjades. Syftet är att uppnå en tryggare och mer gestaltad plats.

- Mitt på parkeringen står ett av Trafikverket ägt teknikhus/servicehus, vilket på grund av sin beskaffenhet varken kan flyttas eller målas om. Istället kläs huset delvis in med specialritade laserskurna plåtar med integrerad belysning, berättar driftingejör Håkan Eriksson.

Övrigt innebär projektet att parkeringsplatserna ska målas om. Plats för elbilar ska iordningställas. Pollare ska dessutom anordnas för att lättare kunna låsa motorcyklar och mopeder plus att ett nytt cykelhus ska placeras på området.

För att göra området mer välkomnande har även befintlig slänt längs med anslutande område till Järnvägsgatan åtgärdats med ny trappa med vilplan. Dessutom skapas planteringsytor med ny växtlighet. Vidare ska ny och bättre belysning ska också monteras.

- Pendlarparkeringen ska bli en fint upplyst plats där det ska upplevas tryggt att ställa sitt fordon, säger samhällsbyggnadschef Kjell Hedenström.

Budget för ombyggnaden av pendlarparkeringen är satt till 1,8 miljoner kronor, inklusive en halv miljon kronor i bidrag från Skånetrafiken.

Ombyggnad pendlarparkering

Senast uppdaterad: 2018-05-17

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här