Till Perstorps startsida
Översätt / Translate

PERSTORP.SE

Personal - Kulturskolan 18/19

Personal Kulturskolan 2018/19

 

 

Gunilla Rönnberg, chef kulturskolan

Gunilla Rönnberg. Kulturskolechef

Undervisar i Musikalgrupp, Teater, Piano, Orgel

E-post: Gunilla.Ronnberg@perstorp.se

Tel: 0435 – 394 11

Gunilla är utbildad pianopedagog och pianist vid musikhögskolan i Örebro och musikkonservatoriet i Sofia. Hon har arbetat som professionell frilanspianist under många år i olika orkestrar i Sverige. Hon har även kantorsutbildning, och har utvecklat Suzukimetoden på kyrkorgel. Hennes orgelelever har bland annat spelat på Royal Albert Hall.

Under 13 år har Gunilla även haft musikalgrupper för barn mellan 6-12 år. Hon skriver dialogerna själv utifrån gruppen, och hennes mål är att alla deltagare skall ha lika stor betydelse.

"Att arbeta med barn med sång, dans och teater, är oerhört inspirerande, eftersom man lär barnen att uttrycka sig och bli trygga och fria i hela sin person", säger hon.

Mellan 2006-2009 var Gunilla musikskolechef i Askersund och startade och utvecklade också ett kulturhus med musik, dans, teater, film och bild. Därefter blev hon förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen fram till 2013.

Sedan 2013 har hon bott i Skåne, där hon först arbetade som kyrkomusiker, innan hon fick tjänsten att starta och utveckla Kulturskolan i Perstorp.

Hör Gunilla spela Fantasie-Impromptu av Chopinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

 


Emil Nerstrand

Undervisar i Saxofon, Tvärflöjt, Klarinett, Ensemble och Film.

E-post: Emil.Nerstrand@perstorp.se

Utöver uppdragen på kulturskolan i Perstorp är Emil även klasslärare i musik för årskurs 3 på Norra Lyckan.

Emil Nerstrand började som så många andra sina musikaliska studier på Kulturskolan

Han flyttade därefter till Stockholm för att gå Södra Latins Yrkesmusikerprogram på Saxofon för Gunnar Andersson och Jerker Lindström.

Efter Södra Latins Gymnasium fortsatte studierna vid musikerlinjen/jazz på Skurups Folkhögskola med lärare som Fredrik Kronkvist, Andreas Andersson, Torben Waldorf, Maggi Ohlin, Daniel Fredriksson och Jens Ulvsand.
Efter fem års intensiva musikstudier bar det av till Berlin och vidare till Cork på Irland där Emil under två års tid var verksam Frilansmusiker och spelade tillsammans med musiker som Ian Date, Julian Colarossi, Okkyoung Lee, Mick O´Shea, Carolyn Goodwin, Irene Buckley, Dan Walsh, Neil O´Loghlen, Paul Dunlea, David Duffy och Davie Ryan.

2012 inledde Emil sin musikpedagogiska utbildning på Malmö Musikhögskola där han tog examen som Musik & Historialärare våren 2017.

Idag är Emil, utöver sina uppdrag som lärare, en aktiv musiker med kontinuerliga framträdanden i många olika sammanhang.

Hör Emil spela Juju - Blue Note At The Roundylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

 


Patrik Dahlin

Undervisar i Nyckelharpa och Gitarr

E-post: patrik.dahlin@anticimex.se

Patrik började spela violin vid 7 års ålder på Perstorps kommunala musikskola. Där spelade han till han fyllde 16 år. Sedan tog andra intressen vid. Men efter tio års frånvaro kom musiksuget tillbaka. Och det med besked. Nyckelharpa blev det nya instrumentet. 2008 blev Patrik riksspelman i Upplandstraditionen. Han har varit en flitig besökare på många av de spelmansstämmor som arrangeras runt om i Sverige under årens lopp och sedan 1995 arrangerar han tillsammans med Nyckelharpsfolket Hagsta'stämman varje år. Ett evenemang som lockar hundratals spelmän från södra Sverige och hundratals musiktörstande besökare. Patrik har spelat de flesta genre på sin nyckelharpa, allt från klassiskt till trashmetal. Men det är nog den svenska folkmusiken han brinner mest för. Patrik har ingen utbildning på musikhögskola eller liknande utan har varit sin egen lärare på nyckelharpa. Så därför har han erfarenhet av vikten att lära in rätt teknik från början så man slipper det senare i livet.
Patrik har undervisat på musikskolan i Perstorp sedan 1996. Han började med fiol, men även nyckelharpa och gitarr är instrument han lär ut.

Hör Patrik spela "Polska efter Johan Christian Blomgren"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

 

Maya Verma

Undervisar i bildkonst

E-post: maya.verma@perstorp.se

Maya är utbildad inom fri konst på The Art Student’s League i New York och på Konstlinjerna vid Folkuniversitet i Lund och Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö samt en mängd kortare kurser och utbildningar.

Hon har även en magister i mänskliga rättigheter och har bland annat arbetat med kapacitetsbyggande av Myanmars regering, med utbildning i mänskliga rättigheter i Vitryssland, med HIV/Aids-frågor för unga flickor i Sydafrika och med migrationsfrågor i Sverige. Maya brinner för samhällsfrågor relaterade till humanism och alla människors lika värde.

Som konstnär arbetar Maya främst med figurativ konst. Hon skapar i och bemästrar en rad olika tekniker och brinner för att lära sig nya och att använda händerna i sin konst. Hon är verksam i sin ateljé i närheten av Färingtofta och ställer regelbundet ut sin konst.

Hennes undervisning genomsyras av hennes intresse för både konst och människans positiva drivkrafter. Som lärare brinner hon för att uppmuntra barnens skapandeförmåga och fria fantasi men även deras förmåga att reflektera. Att skapa fritt av egen kraft stärker självkänslan.

Maya arbetar även som skribent på heltid och väver ibland även in det skrivna ordet i sin undervisning.

Se mer på www.mayaverma.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

 

Martin Jutéus

Undervisar i piano

E-post: martin.juteus@perstorp.se


"För mig är musik någonting som ska vara roligt och inspirerande, och jag ser det som ett betydelsefullt privilegium att få inspirera och delge andra vad som för mig har varit och fortfarande är en oändlig resa fylld av glädje och spännande utmaningar."

Martin skräddarsyr kursinnehållet helt efter deltagarens ambitioner och behov, men med utgångspunkt i en gehörsbaserad undervisning med kompletterande notläsning efter elevens förmåga och efterfråga. Ett upplägg som han brukar utgå ifrån är låtar utifrån deltagarens önskemål, med en del egna förslag. Parallellt arbetar man teoretiskt med harmonisk och melodisk analys utav låtarna, samt praktiskt med verktyg för ackord, komp, skalor, improvisation och rytmik på gehör.


Martin har studerat jazz och improvisation för bland annat Jan Lundgren på musikhögskolan i Malmö där han avslutade sin kandidatexamen 2016. Han har även studerat två år på jazzlinjen på Skurups Folkhögskola. Martin arbetar både som pianist och kompositör. Han är aktuell med ett flertal jazzgrupper runt om i Malmö, och har undervisat jazz, improvisation och teori på Folkuniversitetet sedan 2016.

Hör Martin spela: IDKA JAZZ Plays "Humble" Live at INKONST Malmö länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

  

Lottie Borgkvist

Undervisar i dans och musikal

E-post: lottie.borgkvist@perstorp.se

Lottie Borgkvist började sin dansresa vid sjuårsålder i grannkommunen Klippan. Efter gymnasiet påbörjade hon heltidsstudier med inriktning modern- & nutida dans vid Kävesta Folkhögskola, utanför Örebro och året efter vid Gotlands Dansarutbildning belägen i Visby. Lottie studerade sedan vidare till legitimerad danslärare för gymnasieskolan via Luleå Tekniska Universitet, Musikhögskolan Piteå. Under sin utbildning med inriktning på jazzdans och hip hop åkte hon även över Atlanten för att ytterligare fördjupa sina kunskaper i dans. Denna fördjupning skedde vid New York University, Master´s dance education program och Lottie passade även på att dansa på flera av dem stora dansskolor i New York bland annat, Broadway dance center, Peridance och Gibney dance. Hon tog sin examen från danslärarutbildning juni -17 och flyttade i samband med sin examen tillbaka till Skåne.
Lottie är utbildad i många stilar, t.ex. jazzdans, balett, akrobatik, modern nutida dans, street dance, Hip hop, Locking, Popping, Wacking, Krump, Vougeing samt Break dance och Stepp.

Utöver undervisning på kulturskolan undervisar Lottie som engelskalärare på ett högstadie i Klippans kommun.

 

Senast uppdaterad: 2018-12-04

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här