Till Perstorps startsida
Översätt / Translate

Perstorps Kulturskola


Perstorps Kulturskola bedrivs på Centralskolan.
Kontinuerligt startas nya kurser.

Instrumentalundervisning
På Perstorps kulturskola kan du välja mellan följande instrument:
Akustisk gitarr, Elbas, Elgitarr, Trummor, Fiol, Nyckelharpa, Piano, Klarinett, Saxofon, Tvärflöjt, Suzukipiano (5-7 år).
Vi är i kulturskolans lokaler i Centralskolan. Ingång till höger om aulan - ”Kulturhuset”  

Här erbjuds undervisning av professionella pedagoger utifrån varje individs speciella behov.

Musikalundervisning/Kul med kultur/Dans/Film
Musikalundervisningen riktar sig till elever i årskurs 1-4. Dessutom erbjuds dans för åk F-9 i barndans, show och commercial street/jazz. Höstterminen 2018 startas två nya kurser i ämnena bildkonst och filmskapande!

Kulturskolan har haft kontinuerliga bildkonstprojekt med konstnären Maya Wema! Under förra läsåret genomfördes tre workshops i december, på påsklovet och i början av juni. Där skapades Dröm maskinen, målningar, mandalas och masker.
(Se klipp om Dröm-maskinen i topp på sidan och här nedan)"Det du tänker att du vill bli - det kommer du att bli - bara du tror på det och jobbar för det!"


Perstorps kulturskola arbetar utifrån en positiv människosyn som genomsyrar allt i verksamheten. "När du visar att du tror på ett barn eller en ungdom - kommer han/hon att klara av allt!"

Kulturskolan kallas också Talent Education, för att vi tar vara på varje individs inneboende talanger. Att musicera, dansa, sjunga och spela teater utvecklar människor oerhört mycket! Att få tillgång till att uttrycka sig på olika sätt, stärker självkänsla och ger trygghet, och självförtroende.

Eleverna får frihet i sitt agerande, både när det gäller att tala, röra sig och uppträda inför publik. Dessutom utvecklar barnen studiedisciplin och att arbeta mot ett mål. "Det du tänker att du skall göra om ett år – kommer du att åstadkomma!"

Vi fotograferar och filmar gärna våra föreställningar för att marknadsföra våra olika verksamheter så att många barn kan bli inspirerade att delta och få möjlighet att utvecklas till trygga och fria personer.

 

Kulturskolans workshop i bildkonst på påsklovet

workshopcollagepåsk

Under tre eftermiddagar ledde läraren Maya Verma en workshop i bildkonst för elever i årskurs 4-6. Med omväxlande uppgifter från mandalas till masker, har barnen fått arbeta med färg och form under Mayas professionella ledning.

Är ni nyfikna att se hur vill jobbar i musikalgrupperna – se Youtubefilm härlänk till annan webbplats

Ni är också varmt välkomna att mejla frågor om kulturskolan till kulturskolechef Gunilla Rönnberg på: gunilla.ronnberg@perstorp.se

Att undervisa – är att beröra någon för livet!

Fyll i beskrivning av bilden

Senast uppdaterad: 2018-08-21

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här