Till Perstorps startsida

Översätt / Translate

Översätt / Translate

PERSTORP.SE

Perstorps Kulturskola


Välkomna till en ny termin på kulturskolan!

Nu har vi alla fått vila under helgerna, och är redo för att starta nästa termin. Julkonserten med instrumentaleleverna, utställningen med bildeleverna och föreställningarna med musikalgrupperna som var under december var otroligt fina. När man tittar på inspelningar och fotominnen från dem blir man inspirerad. Det är fantastiskt att få följa barn och ungas utveckling!

Flera ämnen har startat vecka 2. Dansen börjar fredag den 18 januari, och musikalgrupperna börjar vecka 4. Alla som är med i musikalgrupper får meddelande i god tid innan starten.

 

Perstorps Kulturskola bedrivs på Centralskolan.

Inom instrumentalundervisningen kan du välja mellan följande instrument:
Akustisk gitarr, Elbas, Elgitarr, Trummor, Fiol, Nyckelharpa, Piano, Klarinett, Saxofon, Tvärflöjt, Suzukipiano (5-7 år).
Vi är i kulturskolans lokaler i Centralskolan. Ingång till höger om aulan - ”Kulturhuset”  

Här erbjuds undervisning av professionella pedagoger utifrån varje individs speciella behov.

Musikalundervisning/Bild/Film/Dans
Musikalundervisningen riktar sig till elever i årskurs 1-4.
Bildkonstundervisning sker på fredagar för åk 1-6.
Film startades upp under höstterminen, och erbjuds även för åk 3 - 4 under vårterminen.
Dans startas 18 januari med den nya dansläraren Lottie Borgkvist.

Kulturskolan har haft kontinuerliga bildkonstprojekt med konstnären Maya Verma! Nedan är filmklipp från skapandet av "Dröm maskinen" och foton på målningar, mandalas och masker.
(Se klipp om Dröm-maskinen i topp på sidan och här nedan)"Det du tänker att du vill bli - det kommer du att bli - bara du tror på det och jobbar för det!"


Perstorps kulturskola arbetar utifrån en positiv människosyn som genomsyrar allt i verksamheten. "När du visar att du tror på ett barn eller en ungdom - kommer han/hon att klara av allt!"

Kulturskolan kallas också Talent Education, för att vi tar vara på varje individs inneboende talanger. Att musicera, dansa, sjunga och spela teater utvecklar människor oerhört mycket! Att få tillgång till att uttrycka sig på olika sätt, stärker självkänsla och ger trygghet, och självförtroende.

Eleverna får frihet i sitt agerande, både när det gäller att tala, röra sig och uppträda inför publik. Dessutom utvecklar barnen studiedisciplin och att arbeta mot ett mål. "Det du tänker att du skall göra om ett år – kommer du att åstadkomma!"

Vi fotograferar och filmar gärna våra föreställningar för att marknadsföra våra olika verksamheter så att många barn kan bli inspirerade att delta och få möjlighet att utvecklas till trygga och fria personer.

 

Kulturskolans workshop i bildkonst på påsklovet

workshopcollagepåsk

Under tre eftermiddagar ledde läraren Maya Verma en workshop i bildkonst för elever i årskurs 4-6. Med omväxlande uppgifter från mandalas till masker, har barnen fått arbeta med färg och form under Mayas professionella ledning.

Är ni nyfikna att se hur vill jobbar i musikalgrupperna – se Youtubefilm härlänk till annan webbplats

Ni är också varmt välkomna att mejla frågor om kulturskolan till kulturskolechef Gunilla Rönnberg på: gunilla.ronnberg@perstorp.se

Att undervisa – är att beröra någon för livet!

Fyll i beskrivning av bilden

Senast uppdaterad: 2019-01-14

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här