Till Perstorps startsida

Personal - Kulturskolan 18/19

Fyll i beskrivning av bilden


Gunilla Rönnberg. Kulturskolechef

Undervisar i Musikalgrupp, Teater, Piano, Orgel

E-post: Gunilla.Ronnberg@perstorp.se

Tel: 0435 – 394 11

Gunilla är utbildad pianopedagog och pianist vid musikhögskolan i Örebro och musikkonservatoriet i Sofia. Hon har arbetat som professionell frilanspianist under många år i olika orkestrar i Sverige. Hon har även kantorsutbildning, och har utvecklat Suzukimetoden på kyrkorgel. Hennes orgelelever har bland annat spelat på Royal Albert Hall.

Under 13 år har Gunilla även haft musikalgrupper för barn mellan 6-12 år. Hon skriver dialogerna själv utifrån gruppen, och hennes mål är att alla deltagare skall ha lika stor betydelse.

"Att arbeta med barn med sång, dans och teater, är oerhört inspirerande, eftersom man lär barnen att uttrycka sig och bli trygga och fria i hela sin person", säger hon.

Mellan 2006-2009 var Gunilla musikskolechef i Askersund och startade och utvecklade också ett kulturhus med musik, dans, teater, film och bild. Därefter blev hon förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen fram till 2013.

Sedan 2013 har hon bott i Skåne, där hon först arbetade som kyrkomusiker, innan hon fick tjänsten att starta och utveckla Kulturskolan i Perstorp.

Hör Gunilla spela Fantasie-Impromptu av Chopinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Fredrik Pom-Pom Bengtsson

Undervisar i Bas, Fiol, Gitarr, Tummor och Kul med kultur

E-post: Fredrik.Bengtsson@perstorp.se

Telefon: 073 – 445 91 25

Fredrik är utbildad ensemble och instrumentalpedagog vid musikhögskolan i Malmö. Vägen dit har gått via riksgymnasium i musik, Framnäs och Bollnäs folkhögskola samt musik-antropologiska studier i Gambia. Ett sidospår han också provat är en utbildning i humanekologi.

Fredrik är Frilansmusiker sedan 25 år och en internationellt välkänd basist och mandolaspelare som turnerat jorden runt med folkmusikgrupper som Valramn, Lure och Eitre.

Pom-Pom är svängig som få och djupt rotad i jazz och folkmusik från när och fjärran. Fiol spelar han gärna på sin fritid och utforskar ständigt gränserna mellan tradition och förnyelse. Därtill har han varit musikproducent för ett hundratal plattor.

Han har dessutom gjort flera musikteaterföreställningar och pedagogiska projekt vid länsmusiken, varit pedagogisk spelman i Musik i Syds långkörare (Skånska) Spektakel samt ”tutor och pipor” och turnerat med föreställningen "De kommunala spökvaktmästarna".
Pompom arbetar även som pedagog vid Klippans musikskola.​

 


Emil Nerstrand

Undervisar i Saxofon, Tvärflöjt, Klarinett, Ensemble och Film.

E-post: Emil.Nerstrand@perstorp.se

Utöver uppdragen på kulturskolan i Perstorp är Emil även klasslärare i musik för årskurs 3 på Norra Lyckan.

Emil Nerstrand började som så många andra sina musikaliska studier på Kulturskolan

Han flyttade därefter till Stockholm för att gå Södra Latins Yrkesmusikerprogram på Saxofon för Gunnar Andersson och Jerker Lindström.

Efter Södra Latins Gymnasium fortsatte studierna vid musikerlinjen/jazz på Skurups Folkhögskola med lärare som Fredrik Kronkvist, Andreas Andersson, Torben Waldorf, Maggi Ohlin, Daniel Fredriksson och Jens Ulvsand.
Efter fem års intensiva musikstudier bar det av till Berlin och vidare till Cork på Irland där Emil under två års tid var verksam Frilansmusiker och spelade tillsammans med musiker som Ian Date, Julian Colarossi, Okkyoung Lee, Mick O´Shea, Carolyn Goodwin, Irene Buckley, Dan Walsh, Neil O´Loghlen, Paul Dunlea, David Duffy och Davie Ryan.

2012 inledde Emil sin musikpedagogiska utbildning på Malmö Musikhögskola där han tog examen som Musik & Historialärare våren 2017.

Idag är Emil, utöver sina uppdrag som lärare, en aktiv musiker med kontinuerliga framträdanden i många olika sammanhang.

 


Patrik Dahlin

Undervisar i Nyckelharpa och Gitarr

E-post: patrik.dahlin@anticimex.se

 

Patrik började spela violin vid 7 års ålder på Perstorps kommunala musikskola. Där spelade han till han fyllde 16 år. Sedan tog andra intressen vid. Men efter tio års frånvaro kom musiksuget tillbaka. Och det med besked. Nyckelharpa blev det nya instrumentet. 2008 blev Patrik riksspelman i Upplandstraditionen. Han har varit en flitig besökare på många av de spelmansstämmor som arrangeras runt om i Sverige under årens lopp och sedan 1995 arrangerar han tillsammans med Nyckelharpsfolket Hagsta'stämman varje år. Ett evenemang som lockar hundratals spelmän från södra Sverige och hundratals musiktörstande besökare. Patrik har spelat de flesta genre på sin nyckelharpa, allt från klassiskt till trashmetal. Men det är nog den svenska folkmusiken han brinner mest för. Patrik har ingen utbildning på musikhögskola eller liknande utan har varit sin egen lärare på nyckelharpa. Så därför har han erfarenhet av vikten att lära in rätt teknik från början så man slipper det senare i livet.
Patrik har undervisat på musikskolan i Perstorp sedan 1996. Han började med fiol, men även nyckelharpa och gitarr är instrument han lär ut.

Hör Patrik spela "Polska efter Johan Christian Blomgren"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 2018-06-28

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här