Till Perstorps startsida

Bygga, bo & miljö

Fyll i beskrivning av bilden

Perstorps kommun erbjuder ett varierat utbud av boendeformer. Allt från villabebyggelse, flerfamiljshus eller en sommarstuga på landet. Oavsett vilken boendeform som faller dig i smaken finns alltid närheten till det öppna landskapet och den helande bokskogen.

 

Under Bygga, bo och miljö finner du information om samhällsbyggnadsförvaltningens verksamhet. Samhällsbyggnadsförvaltningen utgörs av byggnadskontoret, tekniska kontoret samt vatten och avlopp. Byggnadskontoret arbetar med frågor gällande byggnationer, planering, exploatering och utveckling.

Tekniska kontoret arbetar med gata, park, lokalvård och kost.

 

Nyheter från Bygga, bo & miljö

 • Välkommen till Perstorp Dreams - en dag med miljön i fokus
  Torsdag den 31 maj blir det full aktivitet på torget och i Kulturhuset på Centralskolan.
  17 apr 2018
 • Pendlarparkering byggs om
  Onsdag den 18 april börjar arbetet med ombyggnad pendlarparkeringen invid järnvägsstationen. Syftet är att uppnå en tryggare och mer gestaltad plats.

  16 apr 2018
 • Lurendrejare i farten - var uppmärksam
  Det har kommit till kommunens kännedom att någon person ringer runt och utger sig för att vara anställd på kommunens va-enhet.
  06 feb 2018
 • Öppen visning av nya lägenheter
  Lördag den 13 januari välkomnas intresserade att titta närmare på totalt 20 nya lägenheter som står klara för inflyttning från den 1 februari.

  09 jan 2018
 • Tänk på va-abonnemanget
  Mycket i vårt samhälle går numera på automatik.
  Men inte allt.
  Till exempel krävs alltid en skriftlig uppsägning av va-abonnemang i samband med ägarbyte.

  28 dec 2017
 • Positivt problem i skolrestaurangerna
  Dagligen serveras cirka 850 måltider i kommunens skolrestauranger. Råvarukostnaden per elev är budgeterad till nio kronor. Men summan har inget med kvaliteten att göra. Tvärtom.
  - Faktum är att jag har ett större problem än hur mycket pengar jag har till förfogande och det är att eleverna uppskattar maten så pass mycket att de äter mer än vi beräknat, säger kostchef Alexander Hovander.

  05 okt 2017
 • Renspolning av vattenledningsnätet
  Med start i oktober 2017 utförs renspolning av vattenledningsnätet i Perstorp. Syftet med denna spolning är att förbättra vattenkvaliteten, och förebygga de problem med missfärgat vatten som i ökad utsträckning förekommit inom vissa områden.
  27 sep 2017
 • Ta chansen att tycka till om framtidens Perstorp!
  Varje kommun ska enligt plan- och bygglagen ha en aktuell översiktsplan. En översiktsplan är ett dokument som visar hur kommunen vill att den fysiska miljön som helhet ska se ut i framtiden.
  Hur ska vatten- och markområden användas och hur ska bebyggelsen utvecklas? Nu har Perstorps kommun tagit fram ett förslag till översiktsplan för kommunen som helhet som allmänheten med flera kan tycka till om under augusti – oktober.

  17 aug 2017

Senast uppdaterad: 2017-11-20

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här