Till Perstorps startsida

PERSTORP.SE

Avbrott/störning i vatten- och avloppsförsörjningen

Fyll i beskrivning av bilden

I Perstorp får de flesta invånarna kommunalt vatten. För att säkerställa vattenkvaliteten tar kommunen ofta vattenprover på dricksvattnet. Trots detta kan det bli störning i vatten- och avloppsförsörjningen om det innehåller föroreningar, om systemet utsätts för sabotage eller om det blir ett avbrott på vattenledningarna.

Hur får jag information om vad som hänt?
Vid störning i vatten- och avloppsförsörjningen ska du följa uppdateringar om vattenläget på  perstorp.se och krisinformation.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt följ Perstorps kommun på Facebook för att få veta mer. för att få veta mer. Följ även rapportering i lokala medier.

Vid händelser som utgör en fara för liv och hälsa kan räddningstjänsten begära VMA, viktigt meddelande till allmänheten. Lyssna på Sveriges Radio P4 för mer information. Läs mer om VMA här.

Vad ska jag göra om det blir avbrott i vattenförsörjningen?
Vid avbrott eller störning i vatten- och avloppsförsörjningen ska du följa de instruktioner som kommer via perstorp.se

Hur kan jag förbereda mig redan nu?

  • Se till att ha dricksvatten sparat hemma. Ett tips är att fylla tomma PET-flaskor med vatten och lägga i frysen. På så sätt hålls vattnet färskt.
  • Det är bra att tänka till hur du kan använda dina toaletter vid ett avbrott i avloppet, det går exempelvis att fästa plastpåsar i toaletten och på så sätt skapa ett torrdass.

Vad gör Perstorps kommun?
Vi har en så kallad nödvattenplan för hur vi kommer att placera ut nödvattentankar vid ett större vattenavbrott. Om vattnet är förorenat och går att dricka efter att du kokat det kommer vi inte att ställa ut nödvattentankar.

Kommunen arbetar ständigt med att upprätthålla en god dricksvattenförsörjning och vid ett eventuellt avbrott eller förorening i dricksvattnet kommer vi att prioritera människors liv och hälsa samt samhällsviktig verksamhet.

Senast uppdaterad: 2017-06-13

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här