Till Perstorps startsida

PERSTORP.SE

Sommarjobb för ungdomar

Sommarjobb för ungdomar 2019

Här finns all information om våra kommunala sommarjobb för ungdomar.

Vem kan söka sommarjobb 2019?
Du som är född 2001-2002 och folkbokförd i Perstorp kommun.

Du kan ansöka mellan 1 mars – 31 mars.

Ansök här via hr-supportenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Håll även utkik på www.perstorp.se/sommarjobbförungdomar för aktuell information!

När är sommarjobben?
Sommarjobben pågår i fyra veckor under någon av följande perioder.

  • Period 1 – vecka 24-27
  • Period 2 – vecka 28-31

Vilka arbetsplatser kan jag ansöka till?
Perstorps kommun erbjuder sommarjobb inom följande områden:

  • Parkförvaltning
  • Förskola (endast under period 1)
  • Äldreboende
  • Badhus
  • Kök
  • Bibliotek

Hur söker jag sommarjobb?
Du ansöker elektroniskt via vår annons, som du hittar under fliken Näringsliv & arbete/lediga jobb. Fyll i alla fälten och följ anvisningarna.

Observera: Ansökan öppnar den 1 mars 2019 och stänger den 31 mars 2019.

Vad är viktigt att tänka på när jag fyller i min ansökan?
Tänk på att läsa alla instruktioner noga innan du svarar. Tänk också på att dina chanser att få ett sommarjobb ökar om du anmäler intresse för båda perioderna. I annonsen kommer du att kunna lämna önskemål om placering och besvara några korta frågor.

Behöver du hjälp att söka sommarjobb?
Välkommen i så fall till Arbetsmarknadsenheten i Perstorp den 18 mars klockan 15:30-16:30 eller den 19 mars klockan 15:30-16:30. Vi finns på Torggatan 2.

Vad händer efter att jag har ansökt?
Efter att ansökningstiden har gått ut, går vi på Arbetsmarknadsenheten igenom alla ansökningar och i största möjliga mån försöker vi tillgodose era önskemål om placering. Vi kan även komma att kontakta dig för en kortare avstämning. Om det är fler som söker än det finns platser, kommer de som inte tidigare har sommarjobbat inom våra verksamheter att prioriteras. Därefter kommer lottning att ske.

Vi kan alltså inte garantera att just du får ett sommarjobb. Vi kan inte heller garantera att du får önskad period eller plats.

När får jag besked om jag fått sommarjobb eller inte?
Du kommer att få besked om du fått sommarjobb eller inte, senast den 12 april. Alla som blir erbjudna ett sommarjobb kommer att få ett brev hemskickat. I brevet kommer även en samtyckesblankett som dina vårdnadshavare behöver skriva under. Övriga meddelas via e-post. Det är därför viktigt att du i din ansökan angett rätt kontaktuppgifter.

Ni som blir erbjudna sommarjobb kommer även att bjudas in till informationsträff, där vi går igenom allt man behöver veta inför sommaren. Observera att informationsträffen är obligatorisk.

Om jag får sommarjobb, vilka arbetstider kommer jag att ha?
Beroende på vilken typ av arbete och verksamhet du hamnar inom så kan arbetstiderna variera. Du får reda på dina exakta arbetstider innan du börjar ditt sommarjobb. Varje arbetsdag är 6 timmar + 30 minuters obetald lunchtid.

Observera: Om du arbetar under period 1, kommer du att vara ledig utan lön på midsommarafton (21 juni).

Vad får jag i lön?
Lönen är 63 kr/timmen (vilket innebär knappt 71 kr/timmen inkl. semesterersättning)

När och hur betalas lönen ut?
Innan din sista arbetsdag ansvarar du och din handledare för att rapportera din närvaro till löneenheten. Perstorps kommun använder sig av Swedbank vid löneutbetalningar. Har du inte något konto där, får du kontakta Swedbank och ange konto som lönen ska betalas in på. I annat fall kommer lönen på en utbetalningsavi i brevlådan som du kan lösa in på banken.

Förutsatt att du rapporterat din närvaro till löneenheten i tid, betalas lönen ut den 26 juli, 27 augusti och/eller den 27 september. Den tid du har jobbat ihop i juni kommer ut i juli, det du jobbat i juli kommer ut i augusti och så vidare.

Måste jag betala skatt?
Om du tjänar mindre än 19670 kr under året behöver du inte betala skatt för din inkomst. På vår informationsträff kommer du att få möjlighet att skriva under ett intyg som kommunens löneenhet behöver. Om du inte lämnar in intyget kommer det automatiskt att dras skatt från din lön.

Du behöver alltså inte själv skicka in någon blankett/intyg till Skatteverket.

Ska jag begära utdrag ur belastningsregistret?
Om du blir erbjuden att sommarjobba inom förskola, bad eller i annan verksamhet där du kommer i kontakt med barn, måste du begära utdrag ur polisens belastningsregister. Vad som gäller för just din arbetsplats får du reda på i det brev där du erbjuds sommarjobb. Detta utdrag måste du ta med dig till informationsträffen som kommer att hållas för dig som fått ett sommarjobb. Observera att det tar cirka två veckor att få ett utdrag hemskickat.

Mer info hittar du på polisens hemsida: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/länk till annan webbplats)

Får jag någon introduktion på mitt sommarjobb?
Ja. Om du blir erbjuden sommarjobb kommer vi på Arbetsmarknadsenheten att bjuda in till en informationsträff, där vi går igenom allt man behöver veta inför sommaren. Datum, tid och plats meddelar vi dig i god tid innan. Observera att denna introduktion är obligatorisk.

När du väl påbörjar ditt sommarjobb kommer du tilldelas en handledare på arbetsplatsen. Handledaren är din kontaktperson och finns där för dig så att du kan känna dig trygg på ditt sommarjobb.

Vid frågor eller funderingar, vänligen kontakta oss på Arbetsmarknadsenheten:

Peter Lindow, peter.lindow@perstorp.se

Ida Lilja, ida.lilja@perstorp.se

Senast uppdaterad: 2019-03-01

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här