Till Perstorps startsida
Översätt / Translate
Talande webb

PERSTORP.SE

Barn och unga med funktionsnedsättning

Fyll i beskrivning av bilden

Den här sidan handlar om hjälp till barn och unga med funktionsnedsättning. Här hittar du information om området och länkar till andra sidor, du hittar också information om var du kan vända dig för att få hjälp.

En funktionsnedsättning kan vara kroppslig och/eller psykisk. Många har osynliga funktionsnedsättningar och många har också flera funktionsnedsättningar. Barn med funktionsnedsättningar är i första hand barn med samma behov och rättigheter som alla andra barn, men kan i vissa sammanhang behöva särskilda lösningar för att kunna bli delaktiga och utvecklas. Som förälder till barn med funktionsnedsättning har man laglig rätt till stöd från samhället. De flesta insatser måste man söka själv och därför är det bra att känna till vilken typ av hjälp man har rätt till.

Vid samtidiga insatser från både hälso- och sjukvård och socialtjänst kan hjälpen enligt lag samordnas i en så kallad samordnad individuell plan, SIP.

Källa: UMOlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt 1177länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Veta mer

Sjukvårdsrådgivningen 1177 (Skåne) om Hjälpmedellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

UMO om att Funka olikalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du få hjälp

Omsorg till personer med funktionsnedsättning (OF)

LSS-handläggare utreder behov av insatser inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). De beslutar om insatser så att den enskilde får en möjlighet att leva ett så normalt liv som möjligt.

LSS-handläggare Jenny Malm 0435-391 91, jenny.malm@perstorp.se

Barn- och ungdomshabiliteringen (Region Skåne)

Barn- och ungdomshabiliteringenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster vänder sig till dig som är under 18 år och har en varaktig funktionsnedsättning. Funktionsnedsättningen kan bero på rörelsehinder, autismspektrumtillstånd eller utvecklingsstörning. Hos barn- och ungdomshabiliteringen möter du personal som kan göra bedömningar, ge råd, stöd, utbildning och behandling. Även familjen är välkommen och hela familjens behov vägs in när habiliteringen planeras.

Telefon: 0451-29 83 00

Senast uppdaterad: 2019-08-23

Dela detta innehåll

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp


Hitta hit

 

Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp

 

Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post

 

Öppettider reception/växel

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00

Lunchstängt 12.00-13.00


FÖLJ oss här