Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Sommarlovsbiljetten - gratis kollektivtrafik för skolungdomar

Fyll i beskrivning av bilden

Foto: Region Skåne © Karl-Johan Hjertström

Regeringen har beslutat att ge bidrag för att ungdomar som börjar högstadiet eller gymnasiet efter sommarlovet ska kunna resa gratis under sommaren. I början av juni skickar Skånetrafiken ut korten till dem som är berättigade


Det är Skånetrafiken länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstersom i början av juni skickar ut korten efter listor som kommunen bidragit med. "Behöriga bör ha fått sina kort senast 11 juni", låter Skånetrafiken meddela.

Jojo-korten, som gäller 15 juni till 15 augusti, är märkta med ”sommarlovsbiljetten”. Biljetten gäller på alla linjer som trafikeras av Skånetrafiken med stadsbussar, regionbussar, Öresundståg, Pågatågen, Krösatågen och närtrafik. Kortet är personligt och går inte låna ut till någon annan.

För all information om vilka som är berättigade till kort hänvisas till Skånetrafikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster plus att en särskild telefon öppnas som en ingång för de som har frågor om sommarlovsbiljetten.

Om en elev som går i rätt årskurs inte har fått ett kort och inte heller är med på listan som lämnats av kommunen, vänligen kontakta kommunen för att se om berättigande finns.

Ansvarig kontaktperson på Perstorps kommun är:
Gunilla Wall
Tel: 0435-39167
Mejl: gunilla.wall@perstorp.se

Noterbart: För vuxna kostar Sommarbiljetten (som förr hette Jojo Sommar) 695 kronor. Den gäller också för fria resor över hela Skåne från 15 juni till 15 augusti. Säljstart den 25 maj. Förutom vanligt kort är biljetten även tillgänglig i Skånetrafiken-appen.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram