Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Företagarfrukost ny mötesplats

Fyll i beskrivning av bilden

EU-strateg Frida Beijer och arbetsmarknadschef Sahand Kousha informerade bland annat om verksamheten vid Kontaktcenter och arbetsmarknadsenheten på en Företagarfrukost i lokalen Karpen på kommunhuset.

Frukostmötet är en ny satsning på ett ökad och förbättrat samarbete mellan kommun och företag. Premiären hade temat Kontaktcenter och arbetsmarknadsenhet .

I den årliga rankingen över det lokala företagsklimatet som Svenskt Näringsliv sammanställer tappar Perstorp 17 placeringar till plats 228
- Det inspirerar till handling. Sedan jag tillträdde som kommunchef vid årsskiftet har kommunen växlat upp sitt strategiska arbete med näringslivsutveckling och dialog. Vi har etablerat olika samarbetsytor med vårt lokala näringsliv, säger kommunchef Ulf Bengtsson som fortsätter:
- Det finns 430 registrerade företag i Perstorp och det är viktigt att ha en bra dialog kring service, bemötande och attityder. Vi har också kopplat ihop arbetsmarknadsfrågorna med näringslivsfrågorna eftersom de hänger ihop. Det gäller att ha höga målsättningar för detta arbete.

Fakta/Ranking av företagsklimat
Sedan 2001 sammanställer Svenskt Näringsliv en årlig ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet med rankingen är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. 2017 års ranking utgörs till två tredjedelar av enkätsvar från 31 300 företagare.
Här kan du läsa hela rankinglistanlänk till annan webbplats både totalt och för de olika delfaktorerna över tid.

För tionde året i rad är det Solna som tar hem topplaceringen. Älvdalens kommun i Dalarna går upp 96 placeringar och blir årets klättrare. Älvsbyn i Norrbottens län faller flest placeringar, från plats 98 i fjol till plats 204 i år. Längst ner i rankingen, på plats 290, hittas Pajala kommun. Bästa Skånekommun är Vellinge på plats 6.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram