Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Information om DNA-märkning

Fyll i beskrivning av bilden

Sista veckan i september anordnas fyra informationsmöten i Klippans och Perstorps kommuner om DNA-märkning.
DNA-märkning innebär att du märker dina föremål med ett osynligt nagellack. Varje DNA-set har en individuell kod som bara syns vid UV-ljus belysning.

Boende i Klippans och Perstorps kommuner drabbas ibland av bostadsinbrott. Polisens trygghetsmätning visar att det finns en oro för att drabbas av inbrott i bostaden. Polisen, Klippans kommun, Perstorps kommun och Swedbank genomför därför ett gemensamt initiativ för att om möjligt minska oron för bostadsinbrott.

Parallellt med kommunernas, polisens och Länsförsäkringars arbete med Grannar mot brott/Grannsamverkan i de bägge kommunerna så kan vi nu också erbjuda DNA-märkning till ett subventionerat pris.

– Vi är glada för Swedbanks engagemang som möjliggör ett rabatterat pris på DNA-märkning samt polisens engagemang. Där de deltar på samtliga informationsmöten och berättar om sina erfarenheter av DNA-märkningen, säger Henrik Ehrenberg brottsförebyggare i Klippans- och Perstorps kommun.

Informationsträffar med rabatt på SmartDNA-märkningspaket
Sista veckan i september anordnas fyra informationsmöten. På plats finns representanter från Polisen, kommunen samt det företag som Swedbank har samarbete med som leverantör av SmartDNA-märkningspaket till priset av 499 kronor – ordinarie pris är 785 kronor. Instruktion och försäljning kommer att ske på plats under dessa fyra informationsmöten.

Plats och tid:

Östra Ljungby/Stidsvig: Pilagårdsskolans matsal
Måndagen den 24 september
Klockan: 16.00 – 17.30 och 18.00 – 19.30

Klippan: Åbyskolans aula
Tisdag den 25 september
Klockan: 16.00 – 17.30 och 18.00 – 19.30

Ljungbyhed: Ljungbyhedsskolans matsal
Onsdag den 26 september
Klockan: 16.00 – 17.30 och 18.00 – 19.30

Perstorp: Centralskolans aula
Torsdagen den 27 september
Klockan: 16.00 – 17.30 och 18.00 – 19.30

OBS! Du väljer själv vilket tillfälle du vill delta på och ingen föranmälan krävs.

Detta är DNA-märkning
DNA-märkning innebär att du märker dina föremål med ett osynligt nagellack som bara syns vid belysning med speciella UV-lampor som samtliga polisområden har idag. Varje DNA-set har en individuell kod som bara syns vid UV-ljus belysning. Koden registreras av kunden och gör att polisen lättare kan identifiera stulet gods som kan återbördas till dess rätta ägare. Det gör också att märkt gods blir mindre intressant på hälerimarknaden.

Satsning på DNA-märkning i andra kommuner
Staffanstorps kommun var den första kommunen i Skåne som genomförde ett DNA-märkningsprojekt. Under 2017 har bland annat ett samarbete mellan stiftelsen Gripen och Swedbank möjliggjort att försäljning av subventionerade DNA-paket har kunnat säljas i Båstad kommun, Höganäs kommun, Åstorp kommun, Ängelholms kommun och Örkelljunga kommun. Nu har möjligheten kommit till Perstorps- och Klippans kommuner genom ett samarbete med Swedbank.

Senast uppdaterad: