Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Jubileumsdag med utryckning

På dagen 20 år efter att räddningscentralen i Perstorp invigdes (17 december 1999) fick räddningstjänsten rycka ut på ett larm med farligt ämne. Tanken var att tjugoårsdagen skulle firas i lugn och ro på stationen men verkligheten omkullkastade planeringen av firandet.

Omfattande saneringsarbete efter att lastbil välte mellan Perstorp och Västra Torup. Länsar har lagts ut i bäck för att fånga upp diesel.

Omfattande saneringsarbete efter att lastbil välte mellan Perstorp och Västra Torup. Länsar har lagts ut i bäck för att fånga upp diesel som läckt från lastbilens tank.

Under tisdagseftermiddagen välte nämligen en lastbil med äppelmust på väg 21 mellan Västra Torup och Perstorp. Lastbilen hade lagt sig så pass illa att ena dieseltanken nästan hamnade under vatten då ekipaget låg intill en bäck. Såväl räddningstjänst från Hässleholm som Perstorp deltog i insatsen som även krävde att väg 21 stängdes av i omgångar för att bland annat bärga olycksfordonet.

- Vi la ut länsar och pumpade ur diesel ur tankarna. Cirka 450 liter uppskattar vi hann rinna ut i bäcken som även rinner in i Perstorps kommun. Länsarna ligger på flera ställen längs med bäcken för att samla upp så mycket som möjligt, berättar räddningschef Leif Hylander.

Läs text om räddningstjänsten firar 20 år i lokalerna vid Persgården Öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: