Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Kommunstyrelse med halvårsbokslut och besök

När kommunstyrelsen träffades för september månads först sammanträde var ett av ärendena på dagordningen halvårsbokslutet för 2020.
- Det ser positivt ut. Siffrorna pekar mot ett överskott, säger kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF).

pengar, svenska sedlar i collage tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF)

När kommunstyrelsen träffades för september månads först sammanträde var ett av ärendena på dagordningen halvårsbokslutet för 2020. - Det ser positivt ut. Siffrorna pekar mot ett överskott, säger kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF).

Sammanträdet inleddes med en genomgång av förslag på uppföljningsprocess. Syftet med en planerings och uppföljningsprocess är att planera, genomföra, följa upp och justera verksamheten utifrån givna förutsättningar och uppsatta politiska mål. Uppföljningen ska innehålla relevant information till politiken så välgrundade beslut kan fattas utifrån både ekonomiska och verksamhetsmässiga perspektiv.

- Det är viktigt att ha en gemensam process så alla rapporterar in lika, säger kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF).

Ekonomitemat fortsatte med halvårsbokslutet för 2020 som pekar på ett överskott för såväl kommunstyrelsen som kommunen. Prognosen för helåret är 13,1 miljoner kronor vilket är två miljoner bättre än budgeterat. Samtliga verksamheter visar budget i balans eller överskott.

- Det ser positivt ut. Siffrorna pekar mot ett överskott.

Kommunstyrelsens noterade avslutningsvis månadsrapporterna (ekonomi, miljö analysresultat, sammanställning produktion och månadsrapport) från Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp (NSVA).

- Det var ett kort KS-sammanträde den här gången. Vi var efter mötet inbjudna till att titta närmare på Munka Folkhögskolas nya lokaler i det tidigare hotellet. Det såg hur bra ut som helst och jag är väldigt glad att skolan är kvar i Perstorp.

Nästa gång kommunstyrelsen träffas är den 23 september. På agendan då bland annat ordningsföreskrifter, ombyggnation/renovering av kommunhuset samt förvärv av fastighet.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram