Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Positivt besök på Parkskolan
till förmån för Världens Barn

Insamling för Världens Barn. P4 Radio Kristianstad på plats med sin husbil utanför Parkskolan

Hjalmar Tell, digital redaktör på P4 Kristianstad och Jenny Johnsson Roos, turnéledare tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF) som skänkte ett bidrag till insamlingen för Världens Barn.

Tio skol- och fritidsverksamheter i norra och östra Skåne får med start på måndag 30 september besök av P4 Kristianstad under insamlingen till förmån för Världens Barn. Parkskolan i Perstorp var ett av stoppen på turnén.
- Det är självklart att de som kan skänker en slant till Världens Barn, säger kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau som var en av dem som gav ett bidrag till insamlingen.

Turnén, som inleddes i Skälderviken och avslutas i St Olof på Österlen fredag 4 oktober, handlar om att samla in pengar och uppmärksamma Världens Barn-insamlingen vilken är Radiohjälpens insamling som P4 Sveriges Radio och SVT uppmärksammar under två veckor varje höst.

- Tidigare år har vi gjort flera olika aktiviteter som till exempel att cykla men i år ville vi sätta fokus på barnen och höra deras tankar, berättar turnéledare Jenny Johnsson Roos.

Under besöket där kanalens husbil parkerats utanför Parkskolan träffade radions representanter barn och personal på Parkskolans fritids. Barnen fick band annat ställa frågor till polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

- Och så har de fått prova våra hörlurar och radioutrustning. Barnen och personalen var helt fantastiskt positiva och man blev helt varm i hjärtat av att barnen också gjort teckningar till oss, säger Jenny Johnsson Roos.

Vid husbilen finns insamlingsbössor till Världens Barn placerade. I dem ligger bidrag i form av mynt och sedlar men det går även bra att bidra till kampanjen med digitala pengar via tjänsten Swish.

- Det är självklart att de som kan skänker en slant till Världens Barn, säger kommunalråd Torgny Lindau (PF) och tillägger:

- Vill samtidigt passa på att uppmana andra kso:er (läs: kommunstyrelse ordförande) att göra likadant.

Mer om insamlingen via P4Kristianstads webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: