Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Sommarjobb för ungdomar - ansökan öppen från 1 mars

Även i år erbjuds kommunala sommarjobb för ungdomar. En nyhet för 2020 är att åldersspannet utökats till att även involvera dig som går i årskurs 9.

Sommarjobb för ungdomar 2020

Sommarjobben erbjuds till dig som är född 2002, 2003 eller 2004 och folkbokförd i Perstorp kommun. Ansökan är öppen mellan 1 mars och 31 mars. (Om du behöver hjälp med att söka är du välkommen till Arbetsmarknadsenheten på Torggatan 2 den 16 mars klockan 15:30-16:30 eller den 18 mars klockan 15:30-16:30.)

Lönen är 73 kronor per timme varav 15,40 kronor är semestersättning.

- I år har vi utökat åldersspannet till att även innefatta personer som går i årskurs 9, berättar Fredrik Lövgren på Arbetsmarknadsenheten.

Sommarjobben pågår i fyra veckor fördelade på två perioder:

  • Period 1 – vecka 25-28
  • Period 2 – vecka 29-32

Kommunen erbjuder sommarjobb inom följande områden:

  • Parkförvaltning
  • Förskola (endast under period 1)
  • Äldreboende
  • Badhus
  • Kök
  • Bibliotek

All information om Sommarjobben finns på www.perstorp.se/sommarjobbförungdomar Öppnas i nytt fönster.

Den som är intresserad av jobb en ansöker elektroniskt via vår annons, som finns fliken Näringsliv och Arbete/lediga jobb på kommunens webbplats. Viktigt att alla fälten fylls i och att anvisningarna följs.

Observera: Ansökan öppnar den 1 mars 2020 och stänger den 31 mars 2020.

- Tänk på att läsa alla instruktioner noga innan du svarar. Tänk också på att dina chanser att få ett sommarjobb ökar om du anmäler intresse för båda perioderna. I annonsen kan du lämna önskemål om placering och får även besvara några korta frågor, berättar Fredrik Lövgren

Efter att ansökningstiden har gått ut går Arbetsmarknadsenheten igenom alla ansökningar och i största möjliga mån försöka tillgodose era önskemål om placering. Garanti om jobb finns inte.

- Om det är fler som söker än det finns platser, prioriteras de som inte tidigare har sommarjobbat inom våra verksamheter. Därefter sker lottning.

De som blir erbjudna sommarjobb (besked kommer via e-post senast den 12 april varför det är mycket viktigt att ange rätt e-postadress i ansökan) bjuds in till en obligatorisk informationsträff där allt viktigt inför sommaren presenteras.

- När du väl påbörjar ditt sommarjobb kommer du tilldelas en handledare på arbetsplatsen. Handledaren är din kontaktperson och finns där för dig så att du kan känna dig trygg på ditt sommarjobb, säger Fredrik Lövgren.

Vid frågor eller funderingar, vänligen kontakta Fredrik Lövgren på
Arbetsmarknadsenheten: fredrik.lovgren@perstorp.se

All information om Sommarjobben finns på www.perstorp.se/sommarjobbförungdomar Öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: