Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Journummer och öppettider under nyårshelgen

Gott Nytt År önskar Perstorps Kommun

Nyårshelgen innebär att ordinarie öppettider i kommunhusets växel, socialreception och Kontaktcenter skiljer sig något från en vanlig vecka.
Nedan viktiga uppgifter om du vid behov söker hjälp och kontakt:


 • Nyårsafton, måndag-tisdag, (31 december-1 januari) är allt stängt. Resten av första veckan 2019 har växel, Kontaktcenter och socialreception öppet som vanligt igen.

 • Under lördag, söndag och helgdagar kan du vid akuta ärenden för fastighet och va-ärenden komma i kontakt med kommunens jourpersonal på telefon telefon: 0734-459128. (Obs! gäller endast efter kl. 16 vardagar samt lördag, söndag och helgdagar)

 • Socialjouren har telefonnummer: 042-10 68 69
  Socialjourens öppettider:
  Fredag - Lördag: klockan 17.00 - 02.00
  Söndag -Torsdag: klockan 17.00 - 00.00

Ytterligare en stödfunktion för exempelvis barn och unga som upplever en tuff situation under lovtider är Bris Länk till annan webbplats. vars kuratorer lyssnar, stöttar och stärker barnen/de unga i att hantera sin situation.

Bris har telefonnummer: 116 111

Via webbplatsen Bris.se Länk till annan webbplats. går det även att chatta och skicka e-post.

Tips från Bris till vuxna som ska fira nyår i barns närhet:

 • Var en god förebild. Kanske går det till exempel att låta bli alkohol eller i alla fall inta minimal mängd.

 • Bygg en bra relation och en bra dialog med barn i din närhet. Då är det större chans att barnet berättar om något inte känns bra.

 • Reagera. När du ser att ett barn mår dåligt eller bli utsatt på något sätt, se till att du tar en stund med barnet och frågar hur hen mår. Stanna upp och visa att du lyssnar. Stå kvar, även om barnet berättar saker som känns jobbiga att höra på. Förmedla till barnet att du som vuxen kan hjälpa.

 • Skam- och skuldbelägg inte barnet. Många barn tar på sig stort ansvar för vuxnas beteende och lägger ofta skuld på sig själva. Därför är det viktigt att avlasta barnet i det.

 • Agera. Du som vuxen bör agera direkt om du ser att ett barn far illa. Det kan handla om att säga till andra vuxna som beter sig illa, eller att till exempel se till att ett barn får stöd från socialtjänsten om hen behöver skydd.

 • Sök stöd. Ibland kan det vara svårt att veta hur du som vuxen ska agera. Alla vuxna som känner oro för ett barn i sin närhet kan ringa Bris vuxentelefon och få råd och stöd.

Senast uppdaterad:

Till toppen