Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Sommarjobb för ungdomar 2020

Ansökningsperioden är stängd.
Kommunen måste tyvärr meddela att feriearbete/sommarjobb för ungdomar inom äldreomsorgen, förskolan och centralköket inte längre är aktuella eftersom, SKR – Sveriges kommuner och regioner, har utfärdat restriktioner kring detta.

Sommarjobb för ungdomar 2020

Det var den som är född 2002, 2003 eller 2004 och folkbokförd i Perstorp kommun som kunde söka sommarjobben. Åldersspannet är utökat till att även innefatta personer som går i årskurs 9.

Lagstiftning ändrar förutsättningar för feriearbete - kommunen letar nya platseröppnas i nytt fönster

Sommarjobben pågår i fyra veckor under perioderna:

Period 1 – vecka 25-28

Period 2 – vecka 29-32

Perstorps kommun erbjuder sommarjobb inom följande områden:

  • Parkförvaltning
  • Förskola (endast under period 1) (Utgår på grund av ny lagstiftning)
  • Äldreboende (Utgår på grund av ny lagstiftning)
  • Badhus
  • Kök (Utgår på grund av ny lagstiftning)
  • Bibliotek


- Vi går igenom alla ansökningar och i största möjliga mån försöker vi tillgodose önskemål om placering. Om det är fler som söker än det finns platser, kommer de som inte tidigare har sommarjobbat inom våra verksamheter att prioriteras. Därefter sker lottning. Vi kan alltså inte garantera att just du får ett sommarjobb. Vi kan inte heller garantera att du får önskad period eller plats, säger Fredrik Lövgren.

Nedan vanliga frågor med svar:

När får jag besked om jag fått sommarjobb eller inte?

Du kommer att få besked om du fått sommarjobb eller inte, senast den 12 april via epost. Det är därför viktigt att du i din ansökan angett rätt e-postadress.

Alla som blir erbjudna sommarjobb kommer att bjudas in till informationsträff, där vi går igenom allt man behöver veta inför sommaren. Observera att informationsträffen är obligatorisk.

Om jag får sommarjobb, vilka arbetstider kommer jag att ha?
Beroende på vilken typ av arbete och verksamhet du hamnar inom så kan arbetstiderna variera. Du får reda på dina exakta arbetstider innan du börjar ditt sommarjobb. Varje arbetsdag är 6 timmar + 30 minuters obetald lunchtid.

Observera: Om du arbetar under period 1, kommer du att vara ledig utan lön på midsommarafton (19 juni).

Vad får jag i lön?
Du får 73 kronor per timme varav 15,40 kronor är semestersättning.

När och hur betalas lönen ut?
Innan din sista arbetsdag ansvarar du för att rapportera din närvaro till löneenheten. Perstorps kommun använder sig av Swedbank vid löneutbetalningar. Har du inte något konto där, får du antingen registrera ditt bankkonto via följande länk https://www.swedbank.se/privat/kort-och-betala/betalningar/anmal-konto-till-swedbanks-kontoregister.htmllänk till annan webbplats eller kontakta Swedbank och ange konto som lönen ska betalas in på. I annat fall kommer lönen på en utbetalningsavi i brevlådan som du kan lösa in på banken.

Förutsatt att du rapporterat din närvaro till löneenheten i tid, betalas lönen ut den 27 juli, 27 augusti och/eller den 25 september. Den tid du har jobbat ihop i juni kommer ut i juli, det du jobbat i juli kommer ut i augusti och så vidare.

Måste jag betala skatt?
Om du tjänar mindre än 20 008 kronor under 2020 behöver du inte betala skatt för din inkomst. På vår informationsträff kommer du att få möjlighet att skriva under ett intyg som kommunens löneenhet behöver. Om du inte lämnar in intyget kommer det automatiskt att dras skatt från din lön.

Du behöver alltså inte själv skicka in någon blankett/intyg till Skatteverket.

Ska jag begära utdrag ur belastningsregistret?
Om du blir erbjuden att sommarjobba inom förskola, bad eller i annan verksamhet där du kommer i kontakt med barn, måste du begära utdrag ur polisens belastningsregister. När du fått utdraget från polisen ska du visa upp detta för din handledare eller chef. Observera att det tar cirka två veckor att få ett utdrag hemskickat. Vi kommer givetvis ge mer information på informationsträffen till dig som fått en sommarjobbsplats.

Mer information hittar du på polisens hemsida. Klicka på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/länk till annan webbplats för beställning av utdrag ur belastningsregistret.

Får jag någon introduktion på mitt sommarjobb?
Ja. Om du blir erbjuden sommarjobb kommer vi på Arbetsmarknadsenheten att bjuda in till en informationsträff, där vi går igenom allt man behöver veta inför sommaren. Datum, tid och plats meddelar vi dig i god tid innan. Observera att denna introduktion är obligatorisk.

När du väl påbörjar ditt sommarjobb kommer du tilldelas en handledare på arbetsplatsen. Handledaren är din kontaktperson och finns där för dig så att du kan känna dig trygg på ditt sommarjobb.


Vid frågor eller funderingar, vänligen kontakta Fredrik Lövgren på
Arbetsmarknadsenheten: fredrik.lovgren@perstorp.se


PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Torget 1

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag, 08.00-16.30

Fredag, 08.00-15.00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram