Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

 Du är här:

Sommarjobb för ungdomar

Ansökan för sommaren 2021 är stängd.
Senast 30 april får du som ansökt få besked via e-post om du fått en ferieplats eller inte.

Sommarjobb för ungdomar 2020

Ansökan om feriejobb är stängd

Tyvärr dröjer beskedet till alla ungdomar om man fått ferieplats eller inte.

Ny sista dag att få besked är den 30 april 2021. Beskedet lämnas via e-post.

För mer info om årets sommarjobb för ungdomar – se härlänk till annan webbplats eller gå in på www.perstorp.se/sommarjobbförungdomarlänk till annan webbplats

Vid frågor eller funderingar , vänligen kontakta Arbetsmarknadsenheten via växeln.

Notera att möjligheterna att genomföra årets feriearbete beror på hur pågående pandemi utvecklas. Det innebär att även om du som sökt får erbjudande om feriearbete kan pågående pandemi göra att vi tvingas ta beslut att ställa in.


Nedan finns all information om feriearbeten för ungdomar:

Vem kan söka feriearbete 2021?
Du som är född 2003, 2004 eller 2005 och folkbokförd i Perstorp kommun. Det innebär att vi även i år utökar åldersspannet till att även innefatta personer som går i årskurs 9.

När är feriearbetena?
Feriearbete pågår i fyra veckor under någon av följande perioder.

 • Period 1 – vecka 24-27
 • Period 2 – vecka 28-31


Vilka arbetsplatser kan jag ansöka till?

Perstorps kommun kan erbjuda feriearbete inom olika verksamheter. Vilka verksamheter som blir aktuella kommer att förtydligas i annons som publiceras den 1 mars. Exempel på verksamheter är:

 • Parkförvaltning
 • Förskola
 • Äldreboende
 • Badhus
 • Kök
 • Bibliotek
 • LSS/Boende
 • Fritidsgård
 • Fritids
 • Vaktmästeri

Hur söker jag feriearbete?
Du ansöker elektroniskt här länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstereller via vår annons, som du hittar under fliken Näringsliv och Arbete/lediga jobb. Fyll i alla fälten och följ anvisningarna.


Observera: Ansökan öppnar den 1 mars 2021 och stänger den 31 mars 2021.

Vad är viktigt att tänka på när jag fyller i min ansökan?

Tänk på att läsa alla instruktioner noga innan du svarar. Tänk också på att dina chanser att få ett feriearbete ökar om du anmäler intresse för båda perioderna. I annonsen kommer du att kunna lämna önskemål om placering och besvara några korta frågor.

Behöver du hjälp att söka feriearbete?
I så fall är du välkommen till Arbetsmarknadsenheten i Perstorp den 24 mars klockan 15:30-16:30 eller den 25 mars klockan 15:30-16:30. Vi finns på Torggatan 2. OBS! Möte kan bli digitalt, håll koll på hemsidan där länk kommer publiceras om det blir digitala möten.

Vad händer efter att jag har ansökt?
Efter att ansökningstiden har gått ut, kommer vi på Arbetsmarknadsenheten att gå igenom alla ansökningar och i största möjliga mån försöka tillgodose era önskemål om placering. Om det är fler som söker än det finns platser, kommer de som inte tidigare har haft feriearbete inom våra verksamheter att prioriteras. Därefter kommer lottning att ske.

Vi kan alltså inte garantera att just du får ett feriearbete. Vi kan inte heller garantera att du får önskad period eller plats.

När får jag besked om jag fått feriearbete eller inte?
Du kommer att få besked om du fått feriearbete eller inte, senast den 16 april via epost. Det är därför viktigt att du i din ansökan angett rätt e-postadress.

Alla som blir erbjudna feriearbete kommer att bjudas in till informationsträff, där vi går igenom allt man behöver veta inför sommaren. Observera att informationsträffen är obligatorisk.

Om jag får feriearbete, vilka arbetstider kommer jag att ha?
Beroende på vilken typ av arbete och verksamhet du hamnar inom så kan arbetstiderna variera. Du får reda på dina exakta arbetstider innan du börjar ditt feriearbete. Varje arbetsdag är 6 timmar + 30 minuters obetald lunchtid.

Observera: Om du arbetar under period 1, kommer du att vara ledig utan lön på midsommarafton (25 juni).

Vad får jag i lön?
Du får 76 kronor per timme varav 15,40 kronor är semesterersättning.

När och hur betalas lönen ut?
Innan din sista arbetsdag ansvarar du för att rapportera din närvaro till löneenheten. Perstorps kommun använder sig av Swedbank vid löneutbetalningar. Har du inte något konto där, får du antingen registrera ditt bankkonto via följande länk https://www.swedbank.se/privat/kort-och-betala/betalningar/anmal-konto-till-swedbanks-kontoregister.htmllänk till annan webbplats eller kontakta Swedbank och ange konto som lönen ska betalas in på. I annat fall kommer lönen på en utbetalningsavi i brevlådan som du kan lösa in på banken.

Förutsatt att du rapporterat din närvaro till löneenheten innan den 10 i månaden, betalas lönen ut den 27 juli, 27 augusti och/eller den 27 september. Den tid du har jobbat ihop i juni kommer ut i juli, det du jobbat i juli kommer ut i augusti och så vidare.

Måste jag betala skatt?
Om du tjänar mindre än 20 135 kronor under 2021 behöver du inte betala skatt för din inkomst. På vår informationsträff kommer du att få möjlighet att skriva under ett intyg som kommunens löneenhet behöver. Om du inte lämnar in intyget kommer det automatiskt att dras skatt från din lön.

Du behöver alltså inte själv skicka in någon blankett/intyg till Skatteverket.

Ska jag begära utdrag ur belastningsregistret?
Om du blir erbjuden ett feriearbete inom förskola, bad eller i annan verksamhet där du kommer i kontakt med barn, måste du begära utdrag ur polisens belastningsregister. När du fått utdraget från polisen ska du visa upp detta för din handledare eller chef. Observera att det tar cirka två veckor att få ett utdrag hemskickat. Vi kommer givetvis ge mer information på informationsträffen till dig som fått en feriearbete.

Mer information hittar du på polisens hemsida. Klicka på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/länk till annan webbplats för beställning av utdrag ur belastningsregistret.

Får jag någon introduktion på mitt feriearbete?
Ja. Om du blir erbjuden feriearbete kommer vi på Arbetsmarknadsenheten att bjuda in till en informationsträff, där vi går igenom allt man behöver veta inför sommaren. Datum, tid och plats meddelar vi dig i god tid innan. Observera att denna introduktion är obligatorisk.

När du väl påbörjar ditt feriearbete kommer du tilldelas en handledare på arbetsplatsen. Handledaren är din kontaktperson och finns där för dig så att du kan känna dig trygg på ditt feriearbete.

Vid frågor eller funderingar, vänligen kontakta oss på Arbetsmarknadsenheten:
Fredrik Lövgren - fredrik.lovgren@perstorp.se

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram