Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Snabba beslut i fullmäktige som tar sommarlov

Kommunfullmäktiges sista sammanträde före sommaren avslutades innan det ens gått femton minuter.

Sammanträde i kommunfullmäktige 27 maj

Första beslutsärendet gällde Perstorps Näringslivs AB som i början av året tecknade ett tioårigt hyresavtal med Munka Folkhögskola vilket innebär att tidigare kostnader för att driva Hotellet utan arrendator försvinner. Men för att få fastigheten fungerande som skola krävs investeringar. Projektbudget är satt till sex miljoner kronor (inkluderar bland annat ventilation, hiss, el, utrymningsvägar, nytt kök för studenter, målning, håltagningar, golv och arkitektkostnader) men Näringsbolaget anser att trots sin relativt starka kassa så klaras inte hela den budgeterade investeringen fullt ut varför bolaget beslutat söka borgen för ett lån som finansierar hälften av investeringen, motsvarande tre miljoner kronor. Lånet upptas som egen skuld.

- Först och främst vill jag ge en stor eloge till både vd och ordförande för Näringslivsbolaget som rott det här i hamn. Det är som vi myntat kalla det en win-win-win situation för alla inblandade. Munka folhögskola blir kvar i Perstorp och utökar sin verksamhet och hotellet får efter många år en verksamhet på lång sikt. Kommunen kommer att få möjlighet att förhyra lokaler till förskolor till ett förmånligt pris på Rosenhill så det är tre stora vinnare i detta. Munka folkhögskola har ju sedan länge bedrivit fantastisk verksamhet i Perstorp och nu när man flyttar till större och jättefina lokaler så utökas de här möjligheterna och vi hoppas det kommer Perstorpsborna till stort gagn, sa kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF) i kvällens enda inlägg från talarstolen.

Fullmäktige beslutade sedan i raskt takt att godkänna årsredovisningarna för AV Media, Söderåsens Miljöförbund och Kommunalförbundet Medelpunkten plus att direktionen inom respektive verksamhet beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2019.

Ärendet om NSVA:s årsredovisning för 2019 behandlades som information då Perstorp blev delägare 1 januari 2020.

Nästa gång ledamöterna träffas i lokalen Karpen på kommunhuset är den 26 augusti.

- Tack för idag. Vi har haft det sista mötet före sommaren. Vi ses i augusti. Alla ledamöter önskas en trevlig sommar och en vilsam semester, sa kommunfullmäktiges ordförande Håkan Abrahamsson (M).

Se mötet i efterhand via kommunens sida på Facebook  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.eller i spelaren nedan.

Läs protokollet från sammanträdet 27 maj Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: