Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Ugglebadet redo för sommarsäsongen

Avståndsmarkeringar i mark vid entré och kiosk. Rutin för hur beställningar ska hanteras och nya linor i bassängen.
Ugglebadet är klart för att välkomna besökare från den 1 juni.

Ugglebadets sommarsäsong öppnar 1 juni och stänger 16 augusti

Efter några veckor där det inte gått att bada/simma på grund av säsongsbyte går det återigen att ta sig ett dopp eller motionera.

Från den 1 juni klockan 14:00 är Ugglebadets utomhusbassänger öppna för allmänheten. Perstorps kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och bevakar händelseutvecklingen rörande coronaviruset – covid 19.

- Vi är redo och har gjort mycket för att anpassa oss till rådande omständigheter. Till exempel har vi avståndsmarkering i golv och på plattor vi entrékassa och kiosk. Vi har även satt genomskinlig hårdplast i kassorna som avskiljer besökare och personal likt samma modell som i mataffärerna, säger badchef Thomas Lindkvist.

Vidare finns också särskilda skyltar med påminnelse om att hålla avstånd som placeras på gräsytor, vid hopptorn och vattenrutschkana.

- Omklädningsrum och duschar är öppna hela sommaren. Men för att undvika trängsel och väntetider uppmanar vi samtliga besökare som har möjlighet att byta om och duscha hemma, säger Thomas Lindkvist och tillägger:

- Just att hålla avstånd är extra viktigt. Därför gäller egenansvar och sunt förnuft. Du som gäst har själv ansvar för att hålla avståndet.

Kiosken har också öppet som vanligt under sommaren. Dock med en ny rutin i samband med köp. Köp och beställning gör utomhus. Enkla varor som exempelvis glass levereras direkt medan mat avhämtas i en annan lucka.

- Kund får ett nummer i samband med beställning och får sedan gå från kioskområdet. Vi ropar sedan ut i högtalarsystemet när beställningen är klar och kan hämtas.

Förutom åtgärder med anledning av covid-19 har Ugglebadets personal jobbat med att fräscha upp anläggningen och kompletterat utrustning. Plattor har högtrycktvättats rena och läktare målats. Nya linor har också lagts i 50-meters bassängen.

- Vi har även ordnat med fler aktiviteter för besökarna. Vattenpolomål och pingisbord har köpts in och det har även gjorts en ny yta för volleyboll. Gräset är precis utrullat så det dröjer fortfarande någon vecka innan den kan tas i bruk.

Övrigt värt att nämna för att besöket på Ugglebadet ska bli så bra och smidigt som möjligt är att det finns två toaletter som nås utan att behöva gå in i omklädningsrummen. En WC finns utomhus och en vid cafeterian.

Sommarsäsongen 2020 avslutas 16 augusti. Mellan 1 juni till 9 juni öppnar badet klockan 14:00. Från och med den 10 juni öppnar badet klockan 10:00. Notera att anläggningen är stängd 6 juni samt midsommarafton och midsommardagen.

Senast uppdaterad: