Fermentera - mat med jäst, mögel och bakterier
Fri entré. Biljetter hämtas på biblioteket från den 5 februari.
I alla tider har människan konserverat mat med hjälp av bakterier och andra mikroorganismer. Processen kallas fermentering och gör maten smakrik och hälsosam. Jenny Neikell har skrivit boken Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier och driver företaget Surtantens syrade som tillverkar ekologiska, mjölksyrade grönsaker och håller kurser i fermentering. Under denna föreläsning berättar Jenny om de fascinerande mikroorganismerna och allt gott de gör för oss människor på tallriken och i kroppen. Vi får också en inblick i fermenteringens historia och kulturella betydelse för människan. Välkommen till en spännande värld av smaker, dofter och mikroorganismer!
Senast uppdaterad:
Dela detta innehåll
PERSTORP.SE
PERSTORPS KOMMUN
Kontakta kommunen
Perstorps Kommun
284 85 Perstorp
Telefon: 0435-390 00
Öppettider reception/växel
Måndag-torsdag, 08.00-16.30
Fredag, 08.00-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00