Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

 Du är här:

Gymnasial vuxenutbildning

Fyll i beskrivning av bilden

Önskar du studera gymnasiala kurser är du välkommen att kontakta studie- och yrkesvägledare Sofi Andréasson, tfn 0435-392 55 sofi.andreasson@perstorp.se


Ämnena på gymnasial nivå motsvarar ämnen i de 3-åriga nationella programmen i gymnasieskolan. Du kan läsa enstaka eller flera ämnen samtidigt.

Utbildningen är för dig som vill läsa in behörighetsgivande ämnen som du saknar för att få tillträde till högskola eller annan eftergymnasial utbildning.

Gymnasial vuxenutbildning står öppen för alla som är minst 20 år och som har kunskaper motsvarande årskurs 9 i grundskolan eller motsvarande utländsk utbildning och tillräckliga kunskaper i svenska.

 Utbildningarna är till för dig som:

  • Avbrutit dina tidigare studier
  • Behöver behörighet för vidare studier på universitet och högskola
  • Behöver en bättre grund för att klara arbetsmarknadens idag högre ställda krav

För mer information, kontakta Studie- och yrkesvägledare på ALUC.


Poängplan 2021/2022 Excel, 10.5 kB.

Litteraturlista HT21 Word, 13.6 kB.


Vid beställning av slutbetyg/examensbevis ska begäran inkomma till studie-och yrkesvägledare minst två veckor innan. Kom ihåg att alla dina betyg ska lämnas in så att du kan få ut ditt slutbetyg/examensbevis i rätt tid.


Vuxenutbildning utanför Perstorp

Perstorp är en relativt liten kommun, vilket innebär att vårt utbud av kurser på vuxenutbildningen är begränsad. För att du som boende i Perstorp skall ha möjlighet att få tillgång till vuxenutbildningens hela utbud, har vi etablerat ett samarbete med våra grannkommuner i Skåne Nordväst. Du har möjlighet att söka yrkesutbildningar som anordnas i andra kommuner inom Skåne Nordväst. 

Information om studier på distans Pdf, 402 kB.

 

Handläggningstid

Tänk på att lämna in din ansökan i god tid. Söker du en kurs via annan utbildningsanordnare så behöver vi få in din ansökan mint tre veckor före sista ansökningsdag för att säkerställa att vi hinner behandla din ansökan i tid. Din ansökan ska innehålla både själva ansökan samt betygskopior och personbevis för studier.

Senast uppdaterad: