Bild

Fyll i beskrivning av bilden
Kulturskolan, Bildlektion mars 2019

Bildlektion, mars 2019

Nu öppnar vi bild även för 5 - 6 åringar!

 

Bild på Perstorps Kulturskola

Kostnad: 400 kr/termin

Välkommen att studera bild på Kulturskolan i Perstorp vårterminen 2021. Lektionerna hålls i Centralskolans bildsal på fredagar.


I alla grupper arbetar vi ibland med korta projekt, ibland med projekt som sträcker sig över två eller tre tillfällen. Vi kommer att använda en mängd olika material och fokusera på grundläggande tekniker.I slutet av terminen ställer vi ut våra verk där alla kan se dem.

Vi vänder oss till åk 0 - 5 Kurserna ligger på fredagar.

Kulturskolan garanterar 10 bildlektioner på vårterminen.Boka och Intresseanmäl: studyalong.se/perstorp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


14.00–15.20 åk 5, Fortsättning i bildsalen på Centralskolan
I denna fortsättargrupp utgår vi från uppgifter som kan vara baserade på en särskild konstnär eller en särskild tanke som vi vill utforska. Vi arbetar oss igenom olika material och jobbar med måleri, teckning och skulptur. Vi arbetar med fria uppgifter för att barnen ska våga måla fritt utan fokus på prestation.


15.30–16.30 åk 3-5 i bildsalen på Centralskolan
I denna nybörjargrupp fokuserar vi på lek och fantasi men barnen får även utveckla sitt seende genom att arbeta med färger och deras möjligheter och med olika material. Målet är att träna ögat att kunna lägga märke till nyanser och detaljer, för att utveckla förmågan att måla och teckna med inspiration såväl inifrån som från världen omkring oss.


16.40–17.30 åk F-2, Fortsättning i bildsalen på Centralskolan

I denna grupp fokuserar vi på lek och fantasi som barnens huvudsakliga verktyg för skapande. Barnen får lära sig om färger och leka sig fram genom olika material och möjligheter. Vi målar stort och smått och torrt och vått och leker med färger och former. Vi prövar även olika material och lägger en grund för kommande års bildundervisning. Fokus är på skaparglädje och grundkunskaper.


17.40–18.30 åk 0-F-1 i bildsalen på Centralskolan

I denna nybörjargrupp fokuserar vi på lek och fantasi som barnens huvudsakliga verktyg för skapande. Barnen får lära sig om färger och leka sig fram genom olika material och möjligheter. Vi målar stort och smått och torrt och vått och leker med färger och former. Vi prövar även olika material och lägger en grund för kommande års bildundervisning. Fokus är på skaparglädje och grundkunskaper.


I alla grupper anpassas bildundervisningen till barnens ålder och erfarenheter för att vara lustfylld och utmanande. I varje moment arbetar vi i hållbara och giftfria material.

Om ni har frågor är ni varmt välkomna att kontakta läraren Måns Sjöberg på mans.sjoberg@perstorp.seBildelevernas utställning ht 20
Bildelevernas utställning ht 20

Bildelevernas utställning, ht 20

Senast uppdaterad: