Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Altarstensloppet för 47:e gången

Eleverna i klass 7-9 på Centralskolan brukar varje år genomföra Altarstensloppet.
Så även i år.
- Vi upplevde en mycket positiv stämning, säger idrottsläraren Tomas Westlund.

Altarstensloppet Centralskolan årskurs 7-9. Först i mål var Omar Hadidi, 8c medanAlva Johansson, 8b, var bästa tjej.

Altarstensloppet Centralskolan årskurs 7-9. Först i mål var Omar Hadidi, 8c medan Alva Johansson, 8b, var första tjej att korsa mållinjen.

Altarstensloppet är en anrik sträcka (tio kilometer) som avverkats i generationer. Årets upplaga var den 47:e i ordningen och avgjordes i sval temperatur med en hagel och regnskur precis före start.

Starten sker alltid i Tosteboholm, tre kilometer öster om Heljalt. Loppet, som löps, lunkas eller gås, fortsätter sedan på vägar och stigar. Längs sträckan passeras bland annat Altarstenen (ett minnesmärke från Snapphanetiden), Källstorp, Smattabygget och Spjutseröd. Målgången är placerad intill Uggledammen.
Cirka 180 elever ställde upp i tävlingsklassen (inkluderar nummerlapp och tid antecknad) och 80 i motionsklassen där elever går eller joggar tillsammans med lärare.

- Trots rådande situation kände vi att loppet kunde genomföras. Eleverna träffas dagligen i skolan och aktiviteten genomförs utomhus. Och med flera anpassningar, bland annat transporten till starten kände vi oss trygga, berättar Tomas Westlund.

- Tycker eleverna gör det riktigt bra. Vi upplever en mycket positiv stämning. Vi har kört en del kondition och orientering före dagens lopp så eleverna har fått lite grunder, fortsätter han.

Alla som deltar i loppet är vinnare men någon ska vara först över mållinjen och det var Omar Hadidi i klass 8c med tiden 41:32. Första tjej blev Alva Johansson i 8b med tiden 49:46.


Senast uppdaterad: