Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Elever fick kärlekshälsningar inför Alla hjärtans dag

14 februari är det Alla hjärtans dag och Valentin som har namnsdag. En dag med kärlek i fokus. För att belysa det lite extra var karaktärerna Lika och Olika som tillsammans är Unika ute och spred kärlek till eleverna på Park- Oderljunga och Norra Lyckanskolan tillsammans med maskoten Greta.

Karaktärerna Lika och Olika på besök. Oderljunga mölla

Karaktärerna Lika och Olika som tillsammans är Unika var ute och spred kärlek till eleverna på Park- Oderljunga och Norra Lyckanskolan tillsammans med maskoten Greta. I Oderljunga var det för dagen skridskoåkning på dammen vid Oderljunga Mölla som gällde.

Besöken på skolorna är en del det pågående värdegrundarbetet där nyckelorden är Glädje, Respekt, Empati, Trygghet och Ansvar. För att ha något enkelt att hänga upp orden på har en femarmad bläckfisk skapats. Anledningen till att tre armar saknas är att hon fastnade i ett nav till ett hjul som slängts i havet. Men Greta låter sig inte hindras av sin funktionsvariation utan tar varje chans till att fortsätta sitt uppdrag som är att påminna eleverna om betydelsen av att visa varandra Glädje, Respekt, Empati, Trygghet och Ansvar.
På varje skola finns ett exemplar av Greta.

I samband med besöket på Oderljunga skola fick Lika och Olika (och Greta som de kallar chefen) begav sig till Oderljunga Mölla där hela skolan (totalt ett fyrtiotal elever plus personal i årskurs F-5) åkte skridskor på Möllans damm.

- Det är första gången på säkert fem år vi kan åka skridskor på dammen. Vi brukar försöka ha en friluftsdag här som fort vintern tillåter det, berättade personalen.

Och som sig bör på en friluftsdag smakade det extra fint med varm dryck vilket personal ordnat i form av varm choklad.

- Vi tycker det är så trevligt att få komma ut och träffa eleverna och kärleksbomba dem, sa Lika och Olika samtidigt som de levererade ett brev och pepparkakshjärtan till eleverna från GRETA. som bland annat innehåll en uppmaning att inte glömma de viktiga värdeorden: Glädje, Respekt, Empati, Trygghet och ansvar.

Greta bläckfisk ritades av kurator Anna Svensson. Lenita Larsson, lärare i årskurs 3, och Jerker Gullberg, trä- och metallslöjdslärare, har sedan gjort maskoten i tyg med tillhörande bokstäver i regnbågens färger.

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram