Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Konkurrensen för tuff - inget pris till CT-elever

Tyvärr blev det ingen pallplats för klass 6c på Centralskolan. Konkurrensen från övriga finalister var för tuff och Perstorp fick se sig slagna av Osby, Malmö och Tomelilla som placerades som etta, tvåa respektive trea. Men att vara en av tio finalister i en uppfinnartävling där 63 bidrag i årskurserna 6-9 skickats in är strålande.

Det blev tyvärr inget pris för eleverna i klass 6C när prispallen avslöjades i tävlingen InnoCarnival.

Dessutom fick klassen mycket bra respons på sin presentation av innovationen ”Ultra Power Ball”. Så klassen kan känna stolthet över sin prestation. Något de också gör.

- Åtta elever från klassen kom till skolan på sin lediga dag för att tillsammans med rektor och mig, se resultatet tillsammans. Vi hade lite fika fall vi behövde fira. Men tyvärr varken vann vi eller blev placerade men istället Nu kunde vi pigga upp oss med en trevlig stund, säger klassläraren Ulrika Mickels Nord.

InnoCarnival Skåne Länk till annan webbplats. är ett skolprojekt som riktar sig till barn och unga i Skåne.

Syftet med projektet är att stimulera barns och ungas kreativitet, väcka intresse för hållbarhetsfrågor och i längden främja den skånska arbetsmarknaden. Projektet organiseras genom Pedagogisk Inspiration i Malmö som arbetar med professionsutveckling på uppdrag av Förskoleförvaltningen, Grundskoleförvaltningen och Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Läs mer om klassens uppfinning och presentation här Öppnas i nytt fönster.


Senast uppdaterad: