Till startsidan
Självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Synpunkter & felanmälan

Synpunkter & Felanmälan

Lyssna

Lyssna

Kontakta oss

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Sjätteklassare på Centralskolan
en av tio finalister i uppfinnartävling

Klass 6C på Centralskolan har som en av tio klasser nått final i uppfinnartävlingen InnoCarnival.
Finalen äger på grund av den pågående coronapandemin rum digitalt med start klockan 10:00 tisdag den 19 maj.

InnoCarnival Skåne. Centralskolans klass 6c är en av tio finalister i  uppfinnartävlingen som avgörs 19 maj.

Totalt lämnade 63 klasser i årskurserna 6-9 in bidrag till tävlingen. InnoCarnival Skånelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett skolprojekt som riktar sig till barn och unga i Skåne.

Syftet med projektet är att stimulera barns och ungas kreativitet, väcka intresse för hållbarhetsfrågor och i längden främja den skånska arbetsmarknaden. Projektet organiseras genom Pedagogisk Inspiration i Malmö som arbetar med professionsutveckling på uppdrag av Förskoleförvaltningen, Grundskoleförvaltningen och Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Tio klasser kvalificerade sig till final. En av dem: Centralskolans klass 6c vars innovation "Ultra Power Ball" föll juryn i smaken.

Klassen beskriver sin idé så här:

"Ultra Power Ball är en sorts laddare. Det är som en boll. Den laddas när man leker med den. Innehållet är en generator, ull, luft och en power bank. Ullen skyddar power banken från att skadas när man sparkar eller kastar med bollen. Bollen har en läderyta. Vi valde läder som material för att om bollen hamnar i naturen och blir liggande förmultnar den. Både läder och ull bryts ner. Vi tänker oss att generatorn är gjord av återvunnen metall, som kan återvinnas igen. Eftersom 75% av mobilbatteriematerialet som finns kan återanvändas, så kan powerbanken göras av det. Även ledningarna mellan generator och power bank, samt power bank och ladd-uttag kan göras återvunnen koppar. Runt ledningar och power bank är det återvunnen plast".

Andra fördelar som förs fram är att "Ultra Power Ball" kan laddas var som helst och att den uppmuntrar till rörelse eftersom den laddas genom rörelse. Klassen menar också att den är enkel att göra och kan bidra till jobb och en chans att tjäna pengar.

Finalen kan följas online från klockan 10:00 tisdag den 19 maj.
Se den här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Lösenord: 672216

- Första pris är en vecka lång resa till Danmark, eller var i alla fall innan Corona, säger klasslärare Ulrika Mickels Nord.

Noterbart är att eleverna förutom finalen den 19 maj också ska prata i Radio då P4 Radio Kristianstad sänder live under tisdagsmorgonen. Klockan 10:25 har Perstorpseleverna sin dragning för juryn eller draknästet som det kallas.
Vinnarna publiceras den 20 maj klockan 12 på InnoCarnivals webbplats och Facebooksida.

Lycka till!

PERSTORP.SE

PERSTORP.SE

PERSTORPS KOMMUN

Besöksadress

Hantverkaregatan 9D

284 31 Perstorp

Hitta hit


Organisationsnummer:

212000-0910

Kontakta kommunen

Perstorps Kommun

284 85 Perstorp


Telefon: 0435-390 00

Skicka e-post


Öppettider Kundtjänst

Måndag-torsdag: 10:00-12:00, 13:30-15:30

Fredagar: 10:00-12:00, 13:30-15:00


FÖLJ oss här

Facebook
Twitter
Instagram