Till Perstorps startsida
Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Temakvällar med Mobila Teamet

Under våren 2020 arrangerar Mobila Teamet varje månad en rad olika aktiviteter kopplade till ett utvalt tema. Aktiviteterna riktar sig till dig mellan 13-16 år som bor i Perstorps Kommun.

Tema vänskap med Mobila Teamet för ungdomar 13-16 år i Perstorps kommun

Varje tema innehåller en Temakväll och tre Gruppträffar som är kopplade till det utvalda temat, som sedan avrundas med en gemensam Aktivitet.
De ungdomar som deltagit aktivt - premieras med förtur till aktiviteten. Finns inte tid eller möjlighet att delta på varken temakvällen eller aktiviteten så finns ändå möjligheten att delta i mån av plats. Urvalet sker då genom lottning av platser.

Temakvällarna
Temakvällarna hålls i olika lokaler runt om i kommunen och kan bestå både av föreläsningar och workshops. Vissa av temakvällar är sammankopplade med mixgruppen, och sker då som en interaktiv workshop medan andra är två separata aktiviteter.
Mobila Teamet har bjudit in en rad spännande föreläsare som utformat temakvällarna riktat till er ungdomar på ett intressant och spännande sätt.

Föranmälan via sociala medier. Kostnadsfritt.


Gruppträffar
Under gruppträffarna pratar ungdomarna om månadens tema kopplat till innehållet från temakvällen. Det sker på ett lättsamt och intressant sätt där deltagarna får vara aktiva genom bland annat diskussioner och övningar.
Vid varje tillfälle bjuds det på kvällsfika under pausen. Har man inte möjlighet att delta i Temakvällen kan man trots detta kunna hänga med i innehållet utan problem – men Mobila Teamet rekommenderar att man deltar, för att få ut så mycket som möjligt av månadens tema, och för att säkra sin plats på månadens aktivitet.

Det erbjuds tre typer av gruppträffar:

  • en tjejgrupp – endast för tjejer
  • en killgrupp – endast för killar
  • en mixgrupp – för alla, oavsett könstillhörighet.

Föranmälan via sociala medier. Kostnadsfritt.

 

Aktiviteterna
Under hösten samlade Mobila Teamet och Fritidsgården Ozvald in mängder med idéer och förslag från kommunens ungdomar på vad man önskar göra på sin fritid. En del av dessa aktiviteter kommer Mobila Teamet Och Fritidsgården Ozvald att arrangera under våren. Vissa aktiviteter sker i Perstorp och andra aktiviteter blir utflykter till andra kommuner.

Du som deltagit i 1 Temakväll och 1 valfri Gruppträff har alltid förtur till månadens aktivitet. Men man måste ändå föranmäla sig precis som alla andra. Du som inte deltagit under månadens tema kan också anmäla dig, men kan endast delta i mån av plats genom lottning.

De utflykter som sker utanför kommunen kräver föranmälan genom ett signerat medgivande från vårdnadshavare. Aktiviteten är alltid kostnadsfri men antalet platser är begränsade.

Föranmälan via påskrivet föräldramedgivande. Kostnadsfritt.

 

FEBRUARI – TEMA VÄNSKAP

Den här månadens tema är vänskap, och arrangeras av Mobila Teamet i samarbete med Fritidsgården Ozvald, ABF Perstorp och Perstorps bowlinghall.

Välkommen med din föranmälan du som är mellan 13-16 år och bor i Perstorps kommun.

Det erbjuds en spännande temakväll med fokus på vänskap, utanförskap, kriminalitet och personliga gränser. Nour och Acke, som driver och är aktiva i ungdomsföreningen Trygg Rätt, gästar oss redan på lördag 8 februari. Föreningen Trygg Rätt jobbar förebyggande för ungdomar för att undvika att man som ung ska behöva hamna i kriminalitet och erbjuder istället alternativ sysselsättning och gemenskap som bygger på frivillighet .

Månadens gruppträffar har sitt fokus på bland annat hur du som ung ser på vänskap, grupper, gränser, ärlighet, grupptryck, mobbing, och egna val. Februari månad kommer sedan att avrundas med en gemensam bowlingkväll i Perstorps bowlinghall.

Har ni frågor eller funderingar kontakta då Mobila Teamet via telefon 0435 – 391 19, Mejl mobilateamet@perstorp.se eller via deras sociala medier @MobilaTeametPerstorp på Facebook och Instagram.


När:
Lördagen den 8 Februari
Tid:
18.00 (Insläpp 17.45)
Var:
Arbetsmarknadsenhetens lokaler, Torggatan 2.
Ålder:
13-16 år (Högstadiet)

 

GENOM ALLT

Vad är sann vänskap? Var drar man gränsen, när ens närmsta vän går över alla gränser?

Träffa Nour och Acke som både är uppväxta i Helsingborg. Deras vänskap har kantats av kriminalitet, vardagen, skola, utanförskap, mobbing, fängelsedomar, grupptryck, hederskultur och skeva självbilder.


VÄLKOMMEN till en spännande kväll där vi tillsammans med Nour och Acke pratar om allt som: Familj, kärlek, kultur, utanförskap, integration, kriminalitet, den snåriga och tuffa vägen ur livsstilen men framför allt: vänskap.

Föranmälan via sociala medier. Kostnadsfritt.

 

MIXGRUPP
När: Lördagen den 8 Februari
Tid:
20.00 (I anslutning till temakvällen)
Ålder:
13-16 år (Högstadiet)
Var:
Arbetsmarknadsenhetens lokaler, Torggatan 2.
Föranmälan via sociala medier. Kostnadsfritt.

TJEJGRUPP
När: Fredagen 14 Februari
Tid:
18.30
Ålder:
13-16 år (Högstadiet)
Var:
Öppenvården, Hantverkaregatan 9 D.
Föranmälan via sociala medier. Kostnadsfritt.

KILLGRUPP
När: Fredagen 28 Februari

Tid: 18.00
Var:
Öppenvården, Hantverkaregatan 9 D.
Ålder:
13-16 år (Högstadiet)
Föranmälan via sociala medier. Kostnadsfritt.

 

BOWLING

När: Lördag 29 Februari
Var:
Perstorps Bowlinghall

Tid: 20.00
Ålder:
Från 13 år

Februaris temakvällar avslutas med en gemensam bowlingkväll nere i Perstorps bowlinghall. Ni som deltagit i Temakvällen samt 1 valfri gruppträff har förtur till platserna. Övriga platser lottas ut.
Anmälan görs via telefon eller via Mobila Teamets sociala medier på Facebook och Instagram. Uppge namn, ålder, klass och telefonnummer. Glöm inte att avanmäla er innan utsatt datum om ni får förhinder. Försenad avanmälan utan lämpligt orsak innebär att man bli avstäng för anmälan den kommande månaden. Man får då vänta ytterligare en månad tills man åter är välkommen att anmäla sig. Så var en skjuts kompis och avanmäl dig i tid i fall du får förhinder så någon annan kan få din plats.
Föranmälan via sociala medier. Kostnadsfritt.


Senast uppdaterad: