Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Elever skapar "Dröm-maskin" tillsammans med konstnär

Fyll i beskrivning av bilden

Perstorps kulturskolas motto är: ”Det du ser i din fantasi, kan du förverkliga!”.
Därför gör Kulturskolan i decmeber ett konst/teater/film-projekt kallat ”Dröm-maskinen – framtiden har inga gränser” där en skulptur placeras på torget.


Albert Einstein sa en gång: Det viktigaste är att ha fantasi – för då kan man se det som ännu inte finns!.

Med det som grund har Perstorps Kulturskola formulerat sitt motto: Det du ser i din fantasi, kan du förverkliga.

- När man ser i sina drömmar - i sin fantasi, vad man vill ska komma att ske eller vad man vill skapa – så kommer man att förverkliga det! Bara man tänker på det ständigt och jobbar fram emot det – så kommer man att nå sina mål, säger kulturskolechef Gunilla Rönnberg.

 

I december jobbar en konst-teatergrupp under några dagar tillsammans med konstnären Maya Verma och skapar skulpturen ”Dröm-maskinen”.

Eleverna i teatergruppen har blivit magiker och spelar interaktiv teater, där de frågar vad barnen önskar sig, och ger drömmarna en extra puff med sina magiska trollspön. Samtidigt gör filmläraren en film som berättar om de fantastiska barnen i Perstorp, och deras framtidsdrömmar.

- I "Dröm-maskinen" kan man sitta och skriva sina drömmar – och då kommer de att slå in! Maskinen ställs ut på torget i Perstorp den 6:e december. Runt om hänger magiska snören där man hänger upp sina drömmar, berättar Gunilla Rönnberg.

Onsdag den 6 december klockan 14.00 besöker barnen i åk. F-1 (ca 50 – 65 stycken) på Parkskolans fritids," Dröm-maskinen".

- Det finns inget viktigare för ett samhälle, än att barnen tror på framtiden och har framtidsdrömmar, säger Gunilla Rönnberg

Senast uppdaterad: