Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Klockareskogens förskola firade
30 år med festligheter utomhus

Klockareskogens förskola firade 30 år fredagen 20 september 2019

1989 öppnade Klockareskogens förskola på Snorregatan.
20 september 2019 firades verksamhetens 30-års jubileum med festligheter
.


Förskolan som ligger vid ett naturskönt skogsområde uppskattas av såväl personal som barn. Läget gör att mycket av verksamheten förläggs utomhus.

Därför var det mer eller mindre självklart att fira förskolans 30-års jubileum ute. Tyvärr strilade regnet ner under tiden för partyt vilket dämpade stämningen något.

- Vi är ute oavsett väder. Men visst är det synd att det inte är bättre just idag när vi ska fira med maskerad, disko och glass för barnen, berättar Hillevi Samevall som tillsammans med sina fem kollegor och resurspersonal ordnat med festligheterna som också innehöll såpbubblor, kaffe/te och kakor.

Men som talesättet säger ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” så barn, personal (som klätt upp sig med glitter och prinsess-/drottningklänningar) och inbjudna gäster (politiker, kollegor och tjänstemän) ”festade” utomhus. Den som ville kunde dock gå in i förskolans lokaler och värma sig/titta på hur verksamheten bedrivs. Och bedrevs.

- Vi har tagit fram pärmar och satt upp kort från förr, säger Hillevi som själv firar 20 år på förskolan.

- Ja, jag är den bland personalen som varit här längst. Trivs otroligt bra med barnen, kollegorna och föräldrarna. Lokalerna är bra och läget med närheten till skogen och vår utemiljö är fantastisk.

När du tittar tillbaka, hur har arbetet förändrats?
- Vi har fler barn nu plus att det är mycket mer planering och dokumentation nu än det var förr. Föräldrar är också mycket mer medvetna.

På Klockareskogens förskola finns två avdelningar, Kotten 1-3 år (22 barn) och Blåbäret 3-6 år (16 barn). Förskolan är Grön Flagg certifierad sedan oktober 2016. Målet med Grön Flagg är att barn och unga deltar i, planerar och genomför aktiviteter för hållbar utveckling. Förskolan har även en röd tråd där fokus ligger på värderingar och hur man är mot varandra.

Framtiden för förskolan är positiv. Personalen är säker på sin sak.

- Ja, det ser mycket bra och positivt ut. Vi tänker fortsätta i samma anda. Det är bara trevligheter.

Avslutningsvis kan även konstateras att Klockareskogens förskola också kan kallas världens bästa förskola. Varför? Jo, Cajsa och Jenny Wegner som tillhör världseliten i bowling, och som på VM i Las Vegas i augusti vann VM-guld, har Klockarskogens förskola som gemensam nämnare. Cajsa jobbar där och Jenny har gjort det (jobbar numera på Parkskolan).

Inte alla förskolor som kan stoltsera med den guldglansen.

Senast uppdaterad: