Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Kulturskoleelever med på noterna

Fyll i beskrivning av bilden

Kulturskolan i Perstorp tar form allt mer. 85 elever deltar nu i undervisning. 25 av dem deltog på torsdagen i en workshop tillsammans med världsartisterna Ronni Kot Wenzell och Kristian Bugge.

Duon lärde känna varandra på musikhögskolan i Danmark där de studerade och arbetade tillsammans på olika projekt. De bestämde sig för att spela tillsammans och blanda traditionell folkmusik (marimba och fiol) med den klassiska slagverksvärlden något som resulterat i mer än 300 konserter däribland OS i Brasilien i augusti 2016.

- Vi är mycket glada över att de kommit till oss. Vi är den första Kulturskolan i de besöker i södra Sverige. Så det är otroligt kul att de dels kör en workshop med elever och dels ger en konsert, säger kulturskolans chef Gunilla Rönnberg.

Ett 25-tal elever hade anmält sig till workshopen i Cenralskolans aula som arrangerades i samarbete med Musik i Syd Länk till annan webbplats.. Tillsammans med Bugge och Wenzell jobade de med dans, sång och instrument. Eleverna hade med sig sina egna till exempel nyckelharpa, fiol, gitarr och tvärflöjt.
- Tillsammans är vad vi vill att Kulturskolan ska stå för. Därför är det extra spänande med den här träffen där alla elever, oavsett inriktning, är inbjuda. Det är viktigt att ska en vi-känsla, säger Gunilla Rönnberg.
Plötsligt hörs Kristian Bugges röst:
- Ta i, sjung hellre högt och lite fel än svagt och rätt.
Och det gjorde eleverna som var med på noterna fullt ut.

Läs mer om Wenzell&Bugge på deras webbplats Länk till annan webbplats.

Se och hör dem spela i klippet nedan:

Senast uppdaterad: