Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Kulturskoleelev från Perstorp
vann Familjen Helsingborgs tävling

Raqie Ibrahim, som går i årskurs 6 på Centralskolan i Perstorp, har med en färgglad  Picasso-inspirerad bild vunnit omslagstävlingen för Sommarboken 2019 i Familjen Helsingborg.

Raqie Ibrahim, som går i årskurs 6 på Centralskolan i Perstorp, har med en färgglad Picasso-inspirerad bild vunnit omslagstävlingen för Sommarboken 2019 i Familjen Helsingborg.


Raqie är elev på kulturskolans bildämne under ledning av Maya Verma. Under en lektion i februari fick de titta på olika bilder av Picasso. Efter egen fantasi fick de sedan uppgiften att måla en Picasso-inspirerad bild. Det blev flera fantastiska målningar som Maya skickade in till tävlingen, och Raqies vann!

Sommarboken är ett häfte som biblioteken distribuerar ut till barn och ungdomar i de elva kommunerna i Familjen Helsingborg. Det är ett led i att uppmuntra till läsning. I sommarboken fylls fem böcker i som lästs under sommaren. Läsaren skriver också vad han/hon tyckte om boken. Sommarboken finns på svenska, engelska och arabiska. När man har lämnat in häftet till något bibliotek får man en present och man deltar också i en utlottning om att vinna ett pris.

Sedan 2017 började Familjen Helsingborg göra sommarbokshäftet gemensamt, där ansvaret för designen av sommarboken alterneras mellan kommunerna varje år. I år var det Perstorps tur. En regel i designen av sommarbokens framsida, är att den ska designas av någon i grundskolan.

- Bidragen lades fram för en jury att rösta på, utan att de fick information om konstnären. Alla bidrag var mycket fina, men Raqie Ibrahims bild vann enhälligt. Juryn hälsar Raqie att de verkligen älskade hennes omslag och hon har stor talang. De hoppas också att hon på ett eller annat vis också fortsätter med konst, berättar kulturskolechef Gunilla Rönnberg och tillägger:

- Omslaget har fått mycket positiv respons från referensgruppen för de elva kommunerna. Nu är häftet i tryckeriet och det kommer tryckas i 17 000 exemplar med Raqies bild som framsida. Häftet fördelas sedan mellan kommunerna Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.

Grattis till vinsten Raqie! Visste du att din bild skulle tryckas upp i 17 000 exemplar?

- Nej, jag blev väldigt förvånad.

Vilka intressen har du förutom att måla?

- På fritiden spelar jag lite piano hemma. Jag tycker också att det är väldigt spännande med historia, speciellt slutet av 1800-talet och även andra världskriget.

Vad tror du att du skulle vilja arbeta med i framtiden?

- Jag tror att jag skulle vilja jobba som arkitekt eller arkeolog.

Arkeolog? Har du blivit inspirerad av något speciellt där?

- Ja, till exempel TV-program om utgrävningar i Egypten.

Senast uppdaterad: