Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Perstorp klättrar 215 platser i skolranking

Statistik som visar att Perstorp klättrar 215 platser i skolranking. Placeras på plats 75.

Ny statistik i kommun- och landstingsdatabasen Kolada visar att Perstorp klättrar hela 215 platser i rankingen av Sveriges skolkommuner. Perstorp placeras på plats 75.

Årligen presenteras statistiken "Öppna jämförelser för elever i grundskolan". I statistiken för slutbetygen i årskurs 9 kan Perstorp stoltsera med kraftigt förbättrade resultat. När de sammanvägda resultatet räknas samman placeras Perstorp på plats 75 vilket kan jämföras med plats 290 förra året. Meritvärdet har till exempel förbättrats från 206,8 till 229,9 och andelen elever som når kunskapskraven i alla ämnen har ökat från 66,1 procent till 85,1 procent.

- Det är fantastiskt bra jobbat av elever, lärare och rektorer. Vi är mycket stolta över vår skola, säger förvaltningschef Åke Svensson.

Marie Gärdby (C) har varit ordförande i barn- och utbildningsnämnden den gångna mandatperioden. När hon tillträdde för drygt fyra år sedan var målet att Perstorp skulle hamna bland de 100 bästa skolkommunerna i Sverige.
Ett mål som nu uppnåtts.

- Jag har hela tiden haft höga förväntningar, vilja att utveckla samt förbättra och stor respekt för verksamhetens enorma kompetens. Att vara politiker handlar om att sätta upp de långsiktiga målen och att lyssna på verksamheten för att på så vis skapa de förutsättningarna som behövs för att uppnå målen, säger Marie och fortsätter:
- Jag är väldigt stolt över all den personal i förskola och skola som arbetat och arbetar oerhört målmedvetet för att Perstorps barn ska lyckas. Personalen gör ett fantastiskt jobb!

Bun-ordföranden framhäver också det goda samarbete som finns mellan politik, förvaltning och skolledning.

- Den goda dynamiken har varit ett stort stöd i utvecklingsarbetet, menar hon.

Här finns alla siffror i Kolada för Perstorp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: