Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Perstorp klättrar
40 platser i skolranking

Lärarförbundet rankar Perstorps skolor på plats 242 för år 2018. Det är 40 platser bättre än år 2017.

40 platser bättre än 2017.
Perstorp klättrar i Lärarförbundets undersökning "Bästa Skolkommun" 2018.

Lärarförbundets undersökning "Bästa skolkommun" bygger på en jämförelse av 13 kriterier. Det är sjuttonde året i rad som Lärarförbundet gör rankingen av Sveriges alla 290 kommuner. Det gör vi för att sätta ljuset på vad som behöver göras för att skapa en skola med hög kvalitet som är likvärdig för alla elever. Såväl framgångsfaktorer som brister lyfts fram i rankningen, skriver Lärarförbundet på sin webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Undersökningen bygger på statistik från SCB, Statistiska centralbyrån, och Skolverket, samt på statistik som är gemensamt framtagen av Lärarförbundet och arbetsgivareorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Från statistiken för Perstorp kan bland annat utläsas att sjukfrånvaron och lönen tillhör några av Perstorps kommuns styrkor relativt sett, medan lärarnas utbildningsnivå och lärartätheten innebär att kommunen rankas lägre.

Totalt placeras Perstorp på plats 242 vilket är en förbättring med 40 placeringar jämfört med 2018. Perstorp har bland annat förbättrat sin rankning på bland annat andelen godkända elever, medan kommunen i förhållande till andra gått bakåt vad gäller elevernas meritvärde i årskurs 9.

Perstorps grannkommuner, Hässleholm, Klippan och Örkelljunga placeras i rankingen på platserna 104, 248 och 277. I hela Skåne rankas Perstorp som 30:e kommun av 33.

Mer information:

Lärarförbundets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Till toppen