Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Pidde P fick eleverna på Parkskolan att dansa loss

Häromdagen berättade vi om Parkskolans satsning på rörelse då hela skolan var engagerad med utomhusaktiviteter. Ett moment under dagen var dans och det i syfte att lära sig rörelse några av artisten Pidde P:s populära låtar.
På måndagen var det dags för eleverna att visa upp sina kunskaper då Pidde sjöng live från en provisorisk utomhusscen.

Bildcollage artisten Pidde P som spelade för elever på Parkskolan

Parskolan är med i en satsniungh på mer rörelse i skolan som Riksidrottsförbundet står bakom. En del i det paket som deltagande skolor får är en spelning med artisten Pidde P. På måndagen gästade han Perstorp till eleverna stora lycka. De sjöng med och dansade för fullt så målet att få barnen i rörelse infriades i till hundra procent.

Syftet med satsningen som Riksidrottsförbundet står bakom är att barn och ungdomar ska ges goda möjligheter till fysisk aktivitet såväl under skoldagen som efter. Förhoppningen är att barn och ungdomar rör på sig mer och minskar stillasittandet, vilket är bra för välbefinnandet, folkhälsan och skolresultatet. Tanken är också att bygga broar mellan skola, barn och föreningsliv.

- Att vi nu är med i rörelsesatsningen har bidragit till många nya idéer och möjligheter. Till exempel ska vi snart börja med morgonjympa för eleverna på lågstadiet. Personal drar i gång tio minuter innan skolan börjar för att få eleverna i röresle innan de börjar sin skoldag, berättar Anna Lindau Thelandersson, biträdande rektor på Parkskolan.

Elever i rörelse var det gott om på måndagen då Pidde P besökte Parskolan. Pidde är en del av den satsning som Riksidrottsförbundet erbjuder deltagande skolor. Pidde besöker skolor runt om i landet för att sjunga, uppmuntra till rörelse och berätta om fördelarna med att vara igång jämfört med att sitta still.

- Hjärnan blir smartare när man rör på sig. Så om det känns tungt i skolan någon dag se till att rör på er så blir det lättare tipsade Pidde eleverna.

Piddes uppträdande var uppskattat och eleverna sjöng och dansade för fullt. Målsättningen med att få barnen i rörelse därmed slutfört. För honom ja, men inte för personal och elever på skolan som precis börjat sin resa mot mera rörelse.

Som tack för sin insats överräckte skolans maskot, bläckfisken Greta, en gåva med Perstorpsanknytning i form av blandannat väska, skärbräda och ättiksflaska.

Läs också:


Fakta/Bläckfisken GRETA:
Maskoten som finns på Perstorps skolor är en femarmad bläckfisk. Anledningen till att tre armar saknas är att hon fastnade i ett nav till ett hjul som slängts i havet. Men Greta låter sig inte hindras av sin funktionsvariation utan tar varje chans till att fortsätta sitt uppdrag som är att påminna eleverna om betydelsen av att visa varandra Glädje, Respekt, Empati, Trygghet och Ansvar.

Senast uppdaterad: