Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Populärt med käpphäst på hälsodag

Eleverna på Norra Lyckan skolan, Parkskolan och Oderljunga skola har de senaste veckorna haft varsin hälsodag.
Aktiviteterna har varierat mellan skolorna men gemensam frukost och avslutande motionslopp har varit två givna punkter på schemat.

Hälsodag på Oderljunga skola. Eleverna ägnade sig bland annat åt käpphästar, bordtennis, tennis, badminton och fotboll

Att rörelse och aktivitet är bra för hälsan är inte helt okänt. Ytterligare bekräftelse på att det framkallar positiva saker med kroppen är hälsodagarna för eleverna på Norra Lyckanskolan, Parkskolan och Oderljunga skola.
Skratt, tjo och tjim dominerar ljudbilden.
I Oderljunga, som var sist ut bland skolorna, ägnades dagen åt olika sporter som fotboll, pingis, badminton och tennis. Dessutom sprangs Oderljungaloppet på skolgården och dagen avslutades med avslappningsövningar i klassrummen.

Men den allra mest populära aktiviteten var att rida käpphäst längs en hinderbana. Alla var dock inte helt pepp på käpphästarna.
Inledningsvis ialla fall.
- Nej, killarna i femman var inte så pigga till en början. Men när vi väl började ta tid då vaknade tävlingsinstinkten i dem och det blev helt plötsligt intressant, berättade Jinan Jarrah, klasslärare för 2-3:an.

Käpphästarna har gjorts av barnen på fritids. Och nu har hästarna även fått sällskap i det nygjorda stallet av ett föl. Hästarna sköts om och används flitigt på raster och fritids.

- Vi har också en riktig sadel i stallet som vi kan sitta på för att känna känslan av hur det är att sitta på en häst, sa elever Bella Djerf som tillsammans med klasskompisarna i klass 2-3, Jonatan Svitzer, Linnea Andeasson, Julius Johansson och Felicia Cedervall, pausade sina aktiviteter för att berätta om hälsodagen.

- Vi började med frukost. Det fanns gröt, fil, yoghurt, mackor och pålägg. Mycket gott, sa Felicia.

Frukosten innehöll även bidrag från den egna odlingen på skolgården. Eleverna tillsammans med personal odlar bland annat gräslök, oregano, jordgubbar, potatis och lök.

- Och vi ska grilla hamburgare till lunch, sa Jonatan.

Eleverna i Oderljunga uppskattar sin skola. Så mycket att de gjort en reklamfilm med allt som är bra. "Vi har en bra fotbollsplan", "Vi är alla bra kompisar", alla leker med alla", "Det är nära naturen" och "Inte många skolor som har egen linbana" är bara något av allt positivt som nämns.

- Det är roligt att gå här får man vet aldrig när det kommer något djur. Vi har till exempel haft hönor som gått omkring på käpphästbanan, sa Bella.

Eleverna på skolan är förutom att vara goda förespråkare för sin skola även goda ambassadörer för Perstorps kommun. För när man arbetade med ämnet lokalhistoria kom mycket bra saker fram

- Vi valde att skriva ner och spara det. Några elever valde också att rita teckningar, exempelvis på Bälingebadet, då de tyckte att orden inte räckte till att beskriva hur bra det är, sa Jinan Jarrah.

Bland annat nämnde eleverna att skogen, sjöarna, skolan, Ugglebadet, pizzeriorna, Plastens Hus och affärerna är det bästa.

Eleverna på Oderljunga skola skriver bra saker om Perstorp

Senast uppdaterad: