Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Rektor på Centralskolan vann pris på gala

Skolledargalan är en återkommande gala i Stockholm för skolledare med fem priskategorier (Årets Innovationspris, Årets Värdegrundsarbete, Årets Demokratiarbete, Årets Elevhälsoarbete och Årets Rektor).
Vinnaren i kategorin Årets Elevhälsoarbete heter Lena Brodd och är rektor på Centralskolan årkurs 4-6.
Stort grattis!

Bildcollage med två bilder där Lena Brodd, rektor på Centralskolan CT åk 4-6 prisas för Årets Elevhälsoarbete.

Lena Brodd, rektor på Centralskolan 4-6 vann priset kategorin Årets Elevhälsoarbete på skolledargalan i Stockholm. Stort grattis!

Galan var en av programpunkterna under en lunch- till lunchkonferens den 19-20 oktober där årets tema var ledarskap i utmanande tider.

Samtliga tre slutnominerade i respektive kategori var inbjudna till galamiddagen på Nalen i Stockholm som hedersgäster.

En av de inbjudna var Lena Brodd, rektor på Centralskolan 4-6 som var nominerad i kategorin "Årets Elevhälsoarbete".

När vinnaren ropades upp var det Lena Brodd från Perstorps kommun som fick äran att gå upp på scen och motta pris och blomsterbukett

- Tänk att vi vann och att vi gjorde det. Det är helt fantastiskt. Jag är rörd och glad och samtidigt så stolt över det arbete vi gör i Perstorp, säger hon och fortsätter:

- Det är ett enormt lagarbete som gjort det här möjligt. Jag vill tacka all personal, elever och vårdnadshavare. Det är vi tillsammans som vunnit det här priset.

Att det blev Perstorps kommun som vann kategorin Årets Elevhälsoarbete rönte stor uppmärksamhet. Redan har Lena fått förfrågningar som studiebesök, samarbeten och föreläsningar.

- Många är nyfikna på hur vi, en så pass liten kommun, har lyckats med den begränsade budget vi har. Elevhälsoarbete ligger i tiden och därför känner jag mig extra stolt över att det är vi i Perstorp som vann den kategorin. Perstorps kommun har placerats på kartan

Juryns motivering löd:

"Lena arbetar för att alla elever ska få så goda möjligheter som möjligt att nå kunskapsmålen och hon är tydlig med att lärande börjar med välmående och trygghet. Genom hennes synsätt och engagemang har verksamheten drastiskt kunnat minska antalet kränkningar på skolan med effekter som tryggare socialt klimat i både lärmiljön och rastverksamheten. Hennes aktiva och systematiska hälsoarbete i kombination med utveckling av lärande har skapat viktiga insatser och processer som gynnar alla."

Övriga finalister i kategorin "Årets Elevhälsoarbete" var Malin Hellberg, rektor, Lundbyskolan F-6, Örebro och Eva-Lena Årmys, utvecklingsledare, Ånge.

Perstorps kommun säger stort grattis till framgången Lena!

Läs mer via länkarna:

Skärmklipp från webbplöats skolledargalan. Vinnare Lena Brodd Centralskolan.Förstora bilden

Lena Brodd, rektor på Centralskolan 4-6, är rörd och glad över priset i kategorin Årets Elevhälsoarbete som hon menar är resultatet av ett samarbete mellan personal elever och vårdnadshavare.

Senast uppdaterad: