Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Skolbiljett ersätter
JoJo-kort för gymnasieelever

Fyll i beskrivning av bilden

Skånetrafiken har tagit fram ett nytt resekort för gymnasielever.


Du som går i gymnasiet kan ansöka om skolbiljett, för dagliga resor till och från gymnasieskolan. Du ansöker via vår E-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Ansökan görs med BankID av elev (från 18 år) eller vårdnadshavare (upp till 18 år. För omyndiga krävs målsmans godkännande).

Skolbiljett inför läsår 2019/2020

Din skolbiljett gäller för fritt resande dygnet runt måndag till fredag i hela Skåne mellan den 12 augusti 2019 till och med den 12 juni 2020. Kortet kommer att gälla alla skollov (förutom sommarlovet) samt helgdagar som infaller på en vardag. Kortet är kostnadsfritt.

  • För blivande gymnasieelever som börjar 2:an och 3:an och vill vara säker på att kortet kommer till terminsstart: Sök senast den 26 juni. Vid ansökan under perioden 26 juni-31 juli levereras korten senare.

  • För gymnasieelever som börjar 1:an vill vi ha din ansökan så snart du vet vilken skola du ska studera på. Sista ansökningsdatum är den 31 juli.

Vem har rätt till skolbiljett?

Om du är folkbokförd i Perstorps kommun, född 2000-2003 och skall pendla med Skånetrafiken till gymnasieskola under läsåret 2019/2020.

Från och med läsåret 2019/2020 ska du som fyller 20 år under 2019 och studerar på gymnasiet söka studiemedel via CSN, Centrala Studiestödsnämnden, då har du inte rätt till resebidrag.

Du som erhåller inackorderingstillägg är inte berättigad till Resekort, gäller även elever som erhåller inackorderingstillägg från CSN.

Terminsstart

Elev som är berättigad till skolkort får medfölja buss eller tåg under terminens fem första dagar utan skolkort. Fem dagar gäller från varje enskild skolas terminsstart.

Vart kan jag vända mig om jag har några frågor?

Om du har frågor gällande Kontaktcenters öppettider går det bra att gå in på Perstorpskommuns hemsida, kontaktcenter (at) perstorp.se . Om du har frågor gällande Resekort är du välkommen att kontakta barn- och utbildningsförvaltningen bun (at) perstorp.se

Tappat kort
Om du skulle bli av med ditt resekort är du välkommen till Kommunhuset, Torget 1 i Perstorp.
Det kostar 100 kronor (kontanter) för att kvittera ut ett nytt kort.

Ansökan

Ansökan om Skolbiljett för läsår 2019/2020 görs via vår E-tjänst Länk till annan webbplats..

Mer information

Se Skånetrafikens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

      

Senast uppdaterad: