Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Digitala tjänster
& Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter
& Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Skolbiljett för gymnasieelever - dags att ansöka

Elev som ska läsa första eller fjärde året på gymnasiet, eller är nyinflyttad i kommunen och som ska pendla med Skånetrafiken till sin utbildning behöver ansöka om skolbiljett.
Ansökan för läsåret 2022/23 görs via vår e-tjänst.

Bildcollage skolkort för gymnasieelever

Elev som ska läsa första eller fjärde året på gymnasiet eller är nyinflyttad i kommunen behöver ansöka om nytt kort. Ansökan görs via vår e-tjänst. Klicka på bilden för att komma direkt till den

Vem kan ansöka?

  • Du måste vara folkbokförd i Perstorps kommun
  • Du är född 2003-2006
  • Du ska genomgå utbildning vid gymnasieskola, det vill säga nationellt program eller introduktionsprogram och skall pendla med Skånetrafiken
  • Den dagliga färdvägen mellan din bostad och skolan ska vara minst 6 km, enkel resa.
  • Du får inte ha inackorderingstillägg

Skolbiljettens giltighet: 2022-08-04 – 2023-06-16    

För andra frågor kopplade till ditt resekort hänvisas till Skånetrafiken Länk till annan webbplats.,

Mobilt BankID krävs vid ansökningen som görs via vår E-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Har inte eleven själv eller vårdnadshavaren något mobilt BankID, går det bra att besöka Kundtjänst på Hantverkaregatan 9D och uppvisa legitimation.

Ansökan bör vara inskickad senast vecka 30 inför höstterminen 2022 för att elev säkert ska hinna få biljetten till skolstart. Om du inte ansöker i tid, får eleven själv stå för reskostnaderna fram tills du får ditt skolkort som du ansökt om.

Skånetrafiken skickar Resekortet till elevens folkbokföringsadress. Har elev inte fått resekortet när skolan startat, kontakta Kundtjänst kommunhuset(at)perstorp.se eller via telefon 0435-390 00

Om elev skulle bli av med ditt resekort eller om det uppstår en skada på kortet är vederbörande välkommen att Ansöka om tappat/skadat skolkort för gymnasiet. Ansökan görs via vår E-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Legitimering krävs med Bank-ID. Saknas det kan vårdnadshavare med Bank-Id ansöka eller besök Kundtjänst på Hantverkaregatan 9D. medtag giltig legitimation.

Det kostar 100 kronor (kontanter eller swish) för att kvittera ut ett nytt kort. Din skolbiljett gäller för fritt resande dygnet runt måndag till fredag i hela Skåne. Kortet gäller alla skollov (förutom sommarlovet) samt helgdagar som infaller på en vardag.

Notera att om studier avbryts eller inte påböras dina spärras skolbiljetten för nästkommande månad. Detsamma gäller vid flytt till en annan kommun., då gäller kontakt med den nya folkbokföringskommunen.

Spara kortet

Kortet ska sparas och är laddningsbart inför ett nytt läsår eller flytt till annan kommun. För frågor kontakta Kundtjänst 0435-390 00 eller kommunhuset(at)perstorp.se.

Senast uppdaterad: