Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Blå Fågelbarn framkallar leenden

I februari i år gavs klartecken för inflyttning i de 16 nybyggda lägenheterna i fastigheten Lönnen 15 på Hantverkaregatan.
I projektet var även en procent av den totala kostnaden budgeterad för konstnärlig utsmyckning.
Nu är statyerna på plats: Blå Fågelbarn kallas de och är gjorda av Ralf Borselius.


Fredag den 9 november klockan 12 hölls en ceremoni där statyerna avtäcktes.På plats var bland andra intresserad allmänhet, Perstorps Bostäders ordförande Patrik Ströbeck (M), kommunalråd Torgny Lindau (PF) samt representanter från Perstorps Bostäder och förskolebarn.

- Temat för upphandlingen var glädje och man blir verkligen glad över att se de blå fågelbarnen. Och kul att förskolebarnen direkt gick fram och kramade om statyerna, säger Perstorps Bostäders styrelseordförande Patrick Ströbeck (M) som invigningstalade.

- När vi gjorde kvarteret Karpen häromåret avsatte vi också en procent av totala summan till konstnärlig utsmyckning vilket resulterade i konstverket "Flickan med Karpen". Den här gången ville vi ha något annorlunda och vi har varit en grupp bestående av bolagets styrelse och konstintresserade som valde ut tre kandidater. Till sist föll valet på Ralf Borselius, berättar Patrik Ströbeck.

Statyerna är cirka 75-100 centimeter höga och gjutna i brons.

Läs mer om konstnären Ralf Borselius på hans webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nya statyerna Blå Fågelbarn är gjorda av Ralf Borselius och står utanför Perstorps Bostäders fastighet Lönnen 15 på Hantverkaregatan.

Statyerna Blå Fågelbarn är gjorda av Ralf Borselius och står utanför Perstorps Bostäders fastighet Lönnen 15 på Hantverkaregatan.

Senast uppdaterad: