Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Flera förbättringar vid Ybbarpssjön -
Välkommen uppmärksamma naturvårdens dag

Perstorps kommun har fantastiska naturområden. Kommunen har satsat egna medel och fått ett så kallat LONA-bidrag från Naturvårdsverket via Länsstyrelsen för naturvärdena kring Ybbarpssjön. Även fiskevårdsföreningen i Perstorp har bidragit till förbättringar.

Bildcollage som visar nya bryggor, ny sittplats, ny grillplats vid Ybbarpssjön.

Perstorps kommun har satsat egna medel och fått ett så kallat LONA-bidrag från Naturvårdsverket via Länsstyrelsen för naturvärdena kring Ybbarpssjön. Även fiskevårdsföreningen i Perstorp har bidragit till förbättringar.De insatser som gjorts är bland annat nya och upprustade bryggor, förbättrad grillplats, anpassning för funktionshindrade och naturvårdsinventering.

De insatser som gjorts av kommunen i samverkan med fiskevårdsföreningen i Perstorp är bland annat nya och upprustade bryggor, förbättrad grillplats, anpassning för funktionshindrade och naturvårdsinventering.

Sista helgen i augusti är det Naturvårdens dag i Sverige som syftar till att lyfta fram landets naturvärden.

- I och med att projektet vid halvön i Ybbarpssjön nästan är färdigställt väljer Perstorps kommun att rikta fokus på just detta område och arrangera en mindre invigning med kringaktiviteter söndag den 30 augusti, berättar Mattias Bjellvi, stadsarkitekt/plan- och byggchef.

- Detaljerat program kommer, men fiskevårdsföreningen och naturskyddsföreningen i Perstorp deltar med programpunkter. Dessutom invigningstalar kommunstyrelsens ordförande Torgny Lindau (PF). Fler aktörer är välkomna att bidra med aktiviteter. Kontakta mig i så fall via e-post: mattias.bjellvi@perstorp.se.

Arrangemanget planeras att genomföras säkert sätt så att eventuell smittspridning av Covid 19 undviks. Kommunen förutsätter att alla som planerar besök eller deltagande följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och krav.

- Då det är begränsat med parkeringsmöjligheter vädjar vi om att besökare tar sig till området med cykel eller till fots.

Så se till att spara datum och tid för arrangemanget:
Söndag 30 augusti mellan klockan 10.00-13.00 vid halvön i Ybbarpssjön, Kärrvägen.

Välkomna!

Fakta: LONA-bidraget
Den lokala naturvårdssatsningen (LONA) är ett bidrag som ska stimulera kommuners och ideella föreningars långsiktiga naturvårdsengagemang. Via LONA finns möjlighet att få upp till 50 procent i bidrag för att genomföra projekt till nytta för naturvård, friluftsliv och folkhälsa. Det är endast kommuner som kan söka bidraget, men projekt kan även initieras och drivas av lokala initiativtagare.
Mer information på Naturvårdsverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: