Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

NSVA uppmanar: "Spara på vattnet"

De senaste dagarna har dricksvattenproduktionen nått en kritisk nivå. NSVA uppmanar därför alla invånare i Perstorps kommun att spara på vattnet.
Om inte läget förbättras behöver NSVA införa bevattningsförbud.

NSVA uppmanar invånarna i Perstorps kommun att spara på vattnet

Bevattning är en stor källa till hög dricksvattenförbrukning. NSVA rekommenderar att använda vattenkanna i stället för att vattna med vattenslang eller vattenspridare som förbrukar stora mängder vatten.

– Dricksvattenförbrukningen i kommunen har stigit kraftigt den senaste tiden och ligger nu över produktionskapaciteten. För att undvika ett bevattningsförbud är det viktigt att alla hjälps åt och inte förbrukar vatten i onödan, säger Jonas Håkansson, chef avdelning Dricksvatten på NSVA.

Bevattning är en stor källa till hög dricksvattenförbrukning. NSVA rekommenderar att använda vattenkanna i stället för att vattna med vattenslang eller vattenspridare som förbrukar stora mängder vatten.

Det är också viktigt att inte vattna under dagen när solen skiner och det är varmt, då dunstar vattnet bort till ingen nytta.

Vattna istället tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

– Vi ser också att man låter bli att vattna gräsmattan eftersom det går åt stora mängder vatten. En gräsmatta klarar av en långvarig torka och hämtar sig igen när regnet kommer. Det är bättre att prioritera känsligare växter som behöver vattnas för att överleva, säger Jonas Håkansson. Ska du fylla din pool är det viktigt att fylla den långsamt för att inte överbelasta dricksvattennätet. Undvik att fylla den samtidigt som grannen och fyll den helst sen kväll eller natt när övrig vattenförbrukning är lägre.

Fler spara vatten-tips finns på webbplatsen: nsva.se/sparavatten Länk till annan webbplats. eller genom att klicka på bilden nedan som då kan ses i pdf-format.

Kontakt NSVA:
Telefon 010-490 97 00
E-post: kundservice@nsva.se

NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB) är ett regionalt VA-bolag som bildades 2009 ur VA-verksamheter från flera kommuner. NSVA ser till att det kommer rent vatten ur kranen hos cirka 230 000 invånare och företag i ägarkommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona, Perstorp, Svalöv och Åstorp. Via ett flera hundra mil långt avloppsledningsnät tar bolaget hand om dagvatten och spillvatten, renar det och ser till att vattnet är fritt från gifter och föroreningar när det släpps ut igen från reningsverken.
Läs mer på www.nsva.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spara vattentips från NSVA

Klicka på bilden för att se den i pdf-format

Senast uppdaterad: