Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Ny maskin bekämpar ogräs med hetvatten

Tekniska kontoret har en nykomling i sin maskinpark i form av en maskin som kan användas till bekämpning av ogräs, snö- och halkbekämpning, sopning och uppsamling.

Maskin som med hetvatten bekämpar ogräs.

Heater eller hetvattenmaskin som det heter på svenska är en maskin som med hetvatten, upp till 106 grader, bekämpar ogräs.

Maskinen har endast varit i drift i en dryg vecka och dess ankomst är uppskattad. Inte minst för den effektivitet den uppvisar när det gäller ogräsbekämpning.

- Det är en miljövänlig form av bekämpning då det är enbart hetvatten som används och inga bekämpningsmedel. Vattnet kan antingen sprutas via manuellt hållen slang eller via de så kallade dysorna (munstycken) i maskinens ramp framtill, förklarar Linus Åhlén, enhetschef på tekniska kontoret.

Tanken rymmer 800 liter vatten och vattentemperaturen når upp till 106 grader. Förutom den miljövänliga aspekten är det också en ekonomisk aspekt inblandad i satsningen på maskinen.

- Den ersätter många mantimmar vilket innebär att vi kan bekämpa ogräs på fler områden och större ytor.

Ytterligare fördelar med maskinen är att den är flexibel (till exempel finns en högtryckstvätt installerad) och kan användas i verksamheten året runt:
Vintertid är det snö- och halkbekämpning som gäller. Framåt mars är det sopning/uppsamling och från maj till oktober handlar det uteslutande om ogräsbekämpning. Från oktober till vintern gör sin entré är planen att maskinen ska användas till uppsamling av löv.

Hetvattenmaskin som bekämpar ogräs.

Maskinen är flexibel och kan även användas under säsong till exempelvis snö- och halkbekämpning.

Senast uppdaterad: