Perstorps kommunvapen
Om du behöver komma in kontakt med oss så hittar du all information här

MENY

Få mer information om vår självservice & blanketter

Självservice & Blanketter

Här kan du lämna din dina synpunkter eller felanmäla

Synpunkter & Felanmälan

Få hjälp med att få igång vår funktion för att lyssna på webben

Lyssna

Om du behöver komma i kontakt med oss hittar du all information här

Kontakta oss

Till Perstorps startsida

Ny miljöstrateg vill lyfta kommunens många naturområden

Välkommen säger vi till Malin Bertheden - anställd som miljöstrateg i Örkelljunga kommun på en tjänst som delas mellan Örkelljunga och Perstorp. För Perstorps del är miljöstrategen organiserad under plan- och byggförvaltningen.

Bildcollage med naturbild Perstorp och kommunens miljöstrateg Malin Bertheden

Malin Bertheden är ny miljöstrateg i Perstorps kommun (tjänsten delas med Örkelljunga kommun). Hon ser fram mot sitt nya jobb i de båda kommunerna. Malin hoppas kunna bidra till en förbättrad miljö plus att hon vill vara med och lyfta de båda kommunernas många fina naturområden.

Som miljöstrateg planerar Malin att arbeta med:

  • Stödja kommunernas verksamheter i natur- och miljörelaterade frågor.
  • Följa upp och driva på kommunernas arbete med miljömålen och Agenda 2030.
  • Delta i och driva miljö- och naturvårdsrelaterade projekt.

-Jag ser fram emot mitt nya jobb som miljöstrateg i natursköna Perstorp och Örkelljunga där jag hoppas kunna bidra till en förbättrad miljö och vara med och lyfta era många fina naturområden, säger Malin om sin nya tjänst som hon tillträdde den 1 januari 2022

Malin kommer närmast från Söderåsens miljöförbund där hon arbetat som miljöinspektör och uthyrd miljöstrateg till Örkelljunga kommun. Innan dess arbetade hon på Länsstyrelsen i Halland, med EU-stöden till lantbruket, främst till betesmarker med särskilda värden. Hon har även arbetat på Länsstyrelsen i Skåne med kontroll av EU-stöden, samt på dåvarande Vägverket med olika natur- och kulturmiljöprojekt.

För Perstorps del är miljöstrategen organiserad under plan- och byggförvaltningen. Malins anställning omfattar fram till sommaren en 20 procents tjänst (10 procent vardera för Perstorp och Örkelljunga). Efter sommaren är Malin anställd på 40 procent (20 procent vardera för Perstorp och Örkelljunga).

I höstas antog kommunfullmäktige i Perstorp Energi- och klimatprogram och Naturvårdsprogram för Perstorps kommun. Programmen ligger publicerade i sin helhet på kommunens webbplats www.perstorp.se under bygga, bo och miljö och menyvalet samhällsplanering (bygga, bo och miljö):

Välkommen att ta kontakt när det gäller miljö och naturrelaterade frågor:

  • Mattias Bjellvi, förvaltningschef plan och bygg/stadsarkitekt: 0435-390 00, e-post: mattias.bjellvi@perstorp.se
  • Malin Bertheden, miljöstrateg: 0435-55235, e-post: malin.bertheden@perstorp.se

Senast uppdaterad: